Marković: ‘S Juricom smo dogovorili suradnju na najmanje dvije godine.’

NK Zadrugar iz Hrastovskog natječe se u drugoj županijskoj nogometnoj ligi ŽNS Varaždin. Jesenski dio prvenstva završio je na solidnom trećem mjestu s tek četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom iz Babinca. U proljetnom dijelu prvenstva ‘kauboje’ iz Hrastovskog vodi novi trener Jurica Vručina, mlađi brat nekada poznatog prvoligaškog igrača Bojana Vručine – Đinksa.

Što o mlađem bratu Jurici kaže stariji brat Bojan?

‘Jurica je puno radio i odricao se kako bi nadoknadio određene nedostatke u tehnici nogometne igre i zato je postao veliki borac koji nikad ne odustaje. Takav je i kao trener i to prenosi uspješno na svoju ekipu i ja mu od srca želim puno uspjeha u trenerskom poslu.’

Što o starijem bratu Bojanu kaže mlađi brat Jurica?

‘Gledajte, Bojan je unatoč svojih 35 godina još uvijek veliki igrač i strijelac jer je jesenas u prvoj županijskoj ligi, za NK Borac Imbriovec, u 13 kola zabio 30 pogodaka. Čujemo se svaki dan, svaki put razgovaramo o nogometu i mogu reći da mi je puno pomogao.’

Jurica također igra seniorski amaterski nogomet, ali u Austriji. Oboje se nakon završetka igračke karijere misle ozbiljnije baviti trenerskim poslom. Jurica već ima Uefinu trenersku B-licencu, a Bojanu je do diplome ostao još jedan ispit.

-S mladom i ambicioznom upravom Zadrugara dogovorio sam najmanje dvogodišnju suradnju. S velikim očekivanjem sam iščekivao prvo proljetno kolo kada smo trebali ugostiti lidera prvenstva Dinamo iz Babinca. Već sam s ekipom i navijačima ‘odsanjao’ pobjedu i približavanje na bod zaostatka, a onda je došlo do prekida svih sportskih natjecanja. Ovdje u Zadrugaru vlada jedna ‘zdrava atmosfera’, u klubu su se okrenuli mladima i mislim da je to pravi put do uspjeha. – rekao je Jurica Vručina, trener Zadrugara.

Jurica Vručina, trener NK Zadrugar

-Klupska uprava je osjetila ambicioznost našeg novog trenera i vrlo brzo smo dogovorili suradnju s Juricom. Cilj nam je što prije vratiti klub u Prvu županijsku ligu. Imamo u kadru 20 mladih i talentiranih igrača od koji je na svakom treningu njih najmanje petnaest jer su osjetili raznovrsnost vježbi i aktivnosti. – rekao je Nino Marković, predsjednik Zadrugara.

Za nastavak sezone kao pojačanja dovedena su dva igrača: Ivan Presečki, napadač iz Vrbovca i Jurica Dukarić iz Dinama ’01 iz Vrbanovca, a ponovno su se aktivirali Viktor Kladić, Filip Kvezić i Alen Vučković.

-Ako već ove godine izborimo plasman u viši rang natjecanja pozvat ću svog starijeg brata Bojana da sljedeće sezone igra za nas jer će nam trebati tri iskusnija igrača. Siguran sam da će odazvati mojem pozivu baš kao što sam siguran da ću imati i podršku svoje supruge Ana-Marije koja me, s našim klincima, redovito prati na sportskim terenima. – naglasio je Jurica.

Povišenje za video snimanje utakmica u Hrastovskom je napravljeno, ali u Klubu nastavljaju s poboljšanjem uvjeta. -Planiramo promijeniti ogradu oko igrališta, postaviti navodnjavanje glavnog terena te završiti unutarnje uređenje klupskih prostorija. Vjerujem da ćemo sve zacrtano ostvariti jer su svi članovi uprave izuzetno angažirani počevši od tajnice Martine Štimac. – završio je Nino Marković, predsjednik Zadrugara.

Nino Marković, predsjednik NK Zadrugar