“Sigurno mjesto”, višestruko nagrađivani debitantski film Jurja Lerotića, hrvatskog kandidata za nagradu Oscar, u kina diljem Hrvatske stigao je 3. studenoga. Ova napeta i moćna drama gledatelja suočava s uznemirujućom nemoći pacijenta, obitelji i čitavog zdravstvenog sustava pred destruktivnom snagom duševne bolesti, ali i s ustrajnosti bezuvjetne ljubavi.

Nakon svjetske premijere na renomiranom festivalima film stiže u ludbreško kino. Projekcija će se održati 11. prosinca (nedjelja) s početkom u 18 sati.

Podsjetimo, spomenuti je film u proteklim mjesecima postigao izuzetan uspjeh: na 75. izdanju Filmskog festivala u Locarnu u sklopu natjecateljskog programa Concorso Cineasti del presente osvojio je nagrade za najbolju režiju, najboljeg glumca (Goran Marković) i za najbolji debitantski dugometražni film festivala te tako postao prvi hrvatski filmski naslov koji je u posljednjih 30 godina na festivalu A kategorije osvojio čak tri nagrade. Na Sarajevskom festivalu osvojio je četiri priznanja: dva Srca Sarajeva – za najbolji film u kategoriji igranog filma i za najbolju mušku ulogu (redatelj Lerotić), kao i nagradu CICAE koju dodjeljuje Međunarodna konfederacija umjetničkih kina za najbolji film u kategoriji igranog filma te nagradu Cineuropa koju dodjeljuje istoimeni portal posvećen europskoj kinematografiji i njenim stvaraocima. Hrvatsko je društvo filmskih djelatnika “Sigurno mjesto” odabralo za hrvatskog kandidata za 95. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.