);
U Ludbregu pad nezaposlenosti od 12,6%, najveći u županiji

U Ludbregu pad nezaposlenosti od 12,6%, najveći u županiji

Sredina mjeseca je vrijeme kada na našu e-mail adresu stiže izvještaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ured Varaždin koji donosi podatke o tržištu rada u Varaždinskoj županiji.

Saznajemo kako trenutno na području županije imamo 2060 nezaposlenih osoba od čega su 242 prijavljene u Ludbregu. U odnosu na prethodni mjesec broj nezaposlenih manji je za 6%, a u odnosu na isti mjesec prošle godine broj nezaposlenih je manji za 28,4%. Konkretno Ludbreg je u studenom zabilježio pad nezaposlenosti u odnosu na prethodni mjesec za 12,6%.

Trenutno najviše nezaposlenih ima završenu srednju trogodišnju školu. Potom slijede oni sa završenom osnovnom te srednjom četverogodišnjom školom. Ovoga puta najmanje nezaposlenih je sa završenom gimnazijom.

PONUDA SLOBODNIH RADNIH MJESTA

Tijekom studenog 2021. godine prijavljeno je 661 slobodno radno mjesto, što je za 411 slobodnih radnih mjesta manje nego u proteklom mjesecu, te 121 slobodno radno mjesto više nego u istom mjesecu prošle godine (studeni 2020).

Najviše slobodnih radnih mjesta ima u prerađivačkoj industriji koja je proteklog mjeseca pronašla tek 40% traženih radnika, zatim u obrazovanju koje traži 85 djelatnike, trgovini koja je zaposlila 42 od 72 tražena radnika te u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima.

Najtraženija zanimanja tijekom studenog 2021. godine bila su:

1. Prodavač/prodavačica
2. Skladišni radnik / skladišna radnica
3. Čuvar
4. Konobar/konobarica
5. Odgojitelj / odgojiteljica predškolske djece
6. Radnik / radnica na proizvodnoj liniji
7. Njegovatelj / njegovateljica bolesnika u kući
8. Tekstilni radnik / tekstilna radnica
9. Kožarski radnik / kožarska radnica
10. Kuhar/kuharica

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content