Udruga za jogu i promicanje zdravog načina života Ayana iz Ludbrega pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Indije i Grada Ludbrega organizirala je obilježavanje Međunarodnog dana joge.

Program koji se u četvrtak održao u vijećnici ludbreškog Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak otvorili su gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj mr. Raj Kumar Srivastava.

Kako je naglasio gradonačelnik Bilić, razlog današnjeg dolaska indijskog veleposlanika je dvostruki, jedan je gospodarski, a drugi kulturni.

-Nama je drago da mi s Indijom surađujemo već dugi niz godina, a u Ludbregu je i najveća indijska investicija u Republici Hrvatskoj, a to je tvrtka ACG Europe. Također smo iskoristili ovaj posjet veleposlanika da posjetimo tvrtku, da vidimo kako se razvija i koji su joj ciljevi. Mogu reći da je i veleposlanik ugodno iznenađen razvojem događaja u Ludbregu, a mi smo ponosni na ovu veliku investiciju i na tvrtku koja se ukorijenila u naš grad, ne samo poslovno nego i kroz različite aktivnosti zajednice – rekao je Bilić.

Jedna od potpora indijskoj kulturi upravo je obilježavanje Međunarodnog dana joge što nije samo vježbanje, već i način življenja, poimanja svijeta i balansiranja između onog što jesmo i što bismo željeli biti, zaključio je gradonačelnik Bilić.

Veleposlanik Indije Srivastava pojasnio je kako je joga način povezivanja ljudi.

-Kako spaja ljude spaja i tijelo i um i ljude s prirodom i zajednicu u cjelini. Osim za zdravlje dobra je za unutarnji mir i zadovoljstvo. Drago mi je da se joga slavi i u Hrvatskoj od 2015. godine i da taj interes širom svijeta raste iz godine u godinu – rekao je Srivastrava dodavši kako je cijela filozofija joge kreiranje zajedništva što je važnije od same fizičke aktivnosti.

U sklopu programa održana su i dva predavanja o važnosti joga terapije kod djece, mladih i odraslih s teškoćama u razvoju i invaliditetom te tajni daha.