);
U Ludbreg uskoro stiže taksi služba

U Ludbreg uskoro stiže taksi služba

Gradsko vijeće Grada Ludbrega 25. svibnja u vijećnici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ održalo je svoju 10. sjednicu. Svi prijedlozi i izvješća su jednoglasno prihvaćeni, pa tako i Odluka o autotaksi prijevozu na području Grada Ludbrega pa će sada lokalno stanovništvo i turisti imati priliku koristiti uslugu autotaksi vožnje.

– Odlukom se uređuju lokacije i opremljenost auto taksi stajališta, način korištenja i visina naknada za izdavanje dozvole za obavljanje auto taxi prijevoza. Inicijativu za ovu odluku dao je jedan autotaksist koji je zainteresiran vršiti ovu uslugu na području grada Ludbrega s vozilom koje odgovara pravilima – pojasnila je pročelnica upravnog odjela za financije i komunalni sustav Irena Kučina.

Za autotaksi stajališta na području grada predviđena su dva mjesta – jedno u Ulici Miroslava Krleže kod Autobusnog kolodvora te na Trgu Svetog Trojstva kod Hrvatske pošte.

– Dozvola se izdaje na razdoblje od pet godina. Prijevoz se obavlja od 0 do 24 sata i obavlja ga vozač autotaksi vozila. Nadzor vrši komunalni prometni redar – zaključila je. Omogućavanje pružanja i takve usluge zasigurno je u funkciji obogaćivanja zadovoljavanja prometnih, gospodarskih i turističkih potreba Grada Ludbrega – poručuju u Gradu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content