Na sam Prvi maj u Globočecu Ludbreškom podignuto je prvosvibanjsko drvo ili majpan (tzv. majuš). Drvo su prema tradicijskim običajima, kod nogometnog igrališta NK Gora,  podigli članovi kluba.

-Uspjeli smo pronaći ravno drvo johe visine 12 metara i za ovu prigodu prema starinskim običajima ga ukrasiti. Majpanu se skinu donje grane, a ostave samo one na vrhu kojeg su raznobojnim krep trakama ukrasile naše žene iz Udruge žena Globočec Ludbreški – rekao je Mladen Kelemen.

Mladen je sa svojih 50 godina vjerojatno najstariji aktivni igrač neke seniorske ekipe na ludbreškom području, a igrat će i u današnjoj utakmici protiv NK Karlovec.

-Pripremamo 80 litara prvomajskog graha s kobasicama, rebarcima i špekom za obje ekipe i za sve gledatelje koji se danas pojave na utakmici – rekla je Kristina Kelemen, predsjednica Udruge žena Globočec Ludbreški.

Odlična suradnja igrača, žena i Mjesnog odbora ogleda se i u novouređenoj kuhinji u sklopu klupskih prostorija NK Gora.

-Kuhinja će nam dobro doći naročito sljedeće godine jer klub slavi 90-godišnjicu djelovanja. Tom prigodom planiramo pozvati ekipu zagrebačkog Dinama da nam uveliča taj naš klupski jubilej – rekao je Mladen.

-Zahvaljujemo se Mjesnom odboru i svim sponzorima, a posebno našim domaćim poduzetnicima koji su nam donirali novčana sredstva, građevinski materijal i električne uređaje za kuhinju koja nas je koštala oko 70 tisuća kuna – nadovezala se Kristina.

Inače, obnova prvomajskih običaja naših baka i djedova započela je jutarnjom budnicom seoskim ulicama Globočeca Ludbreškog. U pripremi prvomajskog graha sudjelovalo je puno žena članica Udruge žena Globočec Ludbreški. Ipak najviše je s kuhačom miješala upravo predsjednica Kristina što znači da ljudi vole raditi, ali ih netko mora motivirati i voditi.