);
‘Trsek’ se iz Nadina vratio sa 6 zlatnih medalja

‘Trsek’ se iz Nadina vratio sa 6 zlatnih medalja

Članovi udruge „Trsek“ Ludbreg i ove su godine sudjelovali na 13. izložbi mladih vina i maslinovih ulja u organizaciji prijateljske udruge „Nadin“ iz Nadina.

– U jako zahtjevnoj, teškoj i klimatski nepovoljnoj godini mi smo na ocjenjivanje zaprimili zavidan i neočekivano veliki broj uzoraka. 193 vina i 52 maslinova ulja. I ove godine imamo uzorke vina iz svih krajeva Hrvatske. Imamo vina iz Hercegovine, pa čak i Mađarske, tako da smo već treću godinu manifestacija međunarodnog karaktera. Sve ovo možemo zahvaliti dobroj suradnji Udruge vinogradara i vinara „Nadin“ sa udrugama „Trsek“ iz Ludbrega, „Belica“ iz Kastva, „Bilikum“ iz Križevaca, udrugom vinara iz Ljubuškog i udrugom Maslinara i uljara „Ulika“ iz Medulina. -istaknuo je predsjednik udruge vinogradara i vinara ‘Nadin’, Tomislav Glavić.

Između 193 uzorka vina koji su pristigli iz raznih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Mađarske, naši vinari su osvojili 6 zlatnih, 22 srebrne, te 4 brončane medalje.

Zlatne medalje su dobili: OPG Orlović Miro za Rajnski rizling, Vrban Nenad za Laški rizling, Tenčić Stjepan za Sauvignon blanc, Vinska kuća Kirić za Pinot bijeli, Novak Neno za Pinot sivi i Muškat žuti.

Katalog izložbe možete vidjeti OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content