);
Trinaest godina ŠRD BSV Ludbreg

Trinaest godina ŠRD BSV Ludbreg

Športsko-rekreativno društvo BSV Ludbreg djeluje od 2009. godine. Dečki iz Bednjanske, Sajmišne i Vinogradske ulice počeli su s malim nogometom na Staru godinu na ‘grbavici’ kod Stare elektre. Prvih godina igralo se po snijegu i zaleđenom terenu, lopta je obavezno upadala u Bednju, ali vino se kuhalo baš svaki put tj. ništa nije moglo omesti tradicionalni događaj kojeg upražnjavaju svake godine. Istina, imali su jedno opravdano negiranje zbog korone 2020. godine. Par godina kasnije, u mjesecu ožujku, u miru i tišini, samozatajno došli su na ideju organizirati utrku po brjegovima ludbreškog vinogorja. Utrke su iz godine u godinu bile sve masovnije i sve profesionalnije odrađene pa se može reći da su kroz utrku Crazy Hill Trail članovi BSV-a istovremeno izgrađivali i sebe i Društvo. Ubrzo Crazy Hill Trail utrke poprimaju međunarodni karakter te postaju brendom. Organizirati tako veliki sportski događaj bilo je nemoguće bez žena koje uvijek smisle ‘nešto novo’ pa je tako nastala i Kros liga koja će se i ove godine trčati srijedom počevši od 14. rujna.

-Kao i prošle godine planirano je osam kola na Otoku mladosti. Prva četiri kola s početkom u 18 sati, a druga četiri s početkom u 17 sati. Posljednje kolo trči se čeonom lampicom pošto je 2. studenog već mračno u to vrijeme. Osim dvije kategorije djece koja trče stazu duljine 1600 metara imamo i četiri starosne kategorije posebno za žene i muškarce koji će se natjecati na stazi duljine 5400 metara. Boduje se šest najuspješnijih rezultata, a natjecatelji će biti nagrađeni medaljama i peharima – rekao je Igor Golec, predsjednik BSV-a Ludbreg.

Startnina za svih osam kola iznosi 120 kn, za djecu 30 kn, plus 10 kuna za startni broj za nove korisnike što znači da trkači mogu koristiti svoje startne brojeve od prošle godine. Tri dana prije početka Kros lige BSV pod drugi put organizira Crazy Hill biciklijadu i to odmah poslije Svete nedjelje, u nedjelju 11. rujna.

-Biciklijada je kružnog tipa sa startom i ciljem na Trgu Svetog Trojstva do Kalnika i natrag u duljini 103 km s visinskom razlikom od 985 metara. Start je klizni što znači da svaki biciklist individualno može krenuti sa starta u vremenu između 10 i 11 sati. Startnina iznosi 70 kn, a limit CH biciklijade je 100 sudionika. Na stazi ćemo imati pet kontrolnih točaka i pet okrepnih stanica. Poslije 14 sati je zakuska na Trgu i after party uz akustik svirku Civilizacija benda – pojasnio je Igor.

Na kraju želimo izraziti čestitke Športsko-rekreativnom društvu BSV Ludbreg na trinaest godišnjem širenju kulture natjecateljskog sporta i rekreativnih aktivnosti, na otvorenom, u suglasju s prirodom. Vjerujemo da će se i neki od vas uključiti u aktivnosti koje organiziraju. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content