Trgovine od sutra ponovo otvorene od 8 do 17 sati

Trgovine od sutra ponovo otvorene od 8 do 17 sati

Nakon uskršnjih blagdana, odnosno od sutra, 14. travnja trgovine će ponovno raditi od 8 do 17 sati, rečeno je na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera u 14 sati.

Dodajmo i da u posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo novooboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je njih četiri. Time je ukupan broj oboljelih i dalje 32, a ozdravilo je ukupno 16 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 15 osoba, dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne 3 osobe koje ovdje imaju prijavljeno mjesto prebivališta, ali žive u Zagrebu, gdje su i testirani i tamo se liječe.

U mjeri samoizolacije nalazi se 1629 osoba, od čega je 13 novih registrirano tijekom jučerašnjeg dana.

U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je dva slučaja kršenja mjere samoizolacije i 40 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

– Nastavljamo s pozitivnim trendom! Gledano broj osoba koje su trenutno na liječenju nalazimo se u situaciji gdje smo posljednji put bili prije 19 dana, dakle još 25. ožujka, što je odlično, no ne smijemo ignorirati činjenicu da smo po broju osoba koje su u mjeri samoizolacije na visokom drugom mjestu, odmah iza Grada Zagreba. Pazite stoga i dalje na sebe i na druge! – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

 

 

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content