);
Trgovine i kiosci na tržnicama otvoreni, a ostali spas pronalaze u internetskoj prodaji

Trgovine i kiosci na tržnicama otvoreni, a ostali spas pronalaze u internetskoj prodaji

Stožer civilne zaštite proteklog je tjedna dozvolio rad specijaliziranim trgovinama i kioscima u sklopu tržnice čime je Ludbrežanima omogućena nabavka barem dijela namirnica.

Među ponuđačima koji su time dobili priliku vratiti se na svoje distribucijsko mjesto je OPG Pajnogač koji prodaju vrši u sklopu kioska na ludbreškoj tržnici.

– Naša je roba izuzetno pokvarljiva i zatekli smo se u nepovoljnoj situaciji. Internetska prodaja dobra je ideja, ali nama još više znači što nam je dozvoljeno prodavati u kiosku na tržnici. – poručuju Pajnogači.

Onim pak proizvođačima koje nije obuhvatila navedena dozvola Grad Ludbreg je u suradnji s poljoprivrednom zadrugom“Ludbreški kraj“ te općinama Veliki i Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec  odlučio priskočiti u pomoć pokrenuvši online tržnicu – Ludbreški plac.

Jedan od ponuđača na online tržnici je i OPG Krešimir Jantol iz Sesveta Ludbreških koji se bavi proizvodnjom povrća.

-Oglasili smo svoje proizvode na online placu, ali potražnja je daleko manja nego što je to na samoj tržnici srijedom i subotom. – priča nam Đurđica Jantol.

U ponudi imaju mladi luk, crvenu i žutu mrkvu, peršin, salatu kristal, češnjak, grah i kelj.  – Što je tu je, kako sad stvari stoje mnogo proizvoda će propasti, salate će otići u sjeme, ali što ćemo, u takvoj situaciji smo svi mi mali proizvođači. Evo novom odlukom su se otvorile specijalizirane trgovine u sklopu tržnica pa se nekako nadamo da će i nama uskoro biti ponovno omogućena prodaja. Naši kupci nas čekaju, kćer mi zna prenijeti informaciju da pitaju kad ćemo doći. – govori na Đurđica i dodaje – A bit će nekako, bitno da je zdravlja. –

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content