Krajem kolovoza 2019. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždin evidentirano je 2.608 nezaposlenih osoba. U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je veći za 0,7%, a u usporedbi s istim mjesecom 2018. godine broj nezaposlenih manji je za 464 osobe, odnosno 15,1%.

Ispostava Ludbreg

Ispostava Ludbreg u kolovozu je evidentirala 319 nezaposlenih osoba što je za 8 više nego u srpnju. Gledano u postocima to je porast broja nezaposlenih za 2,6%.

Ponuda slobodnih radnih mjesta

Proteklog mjeseca najviše prijavljenih radnih mjesta bilo je za potrebe prerađivačke industrije, obrazovanja, trgovine, građevinarstva, zdravstva i uslužnih djelatnosti.

Najtraženija zanimanja bila su prodavač/prodavačica, njegovatelj/njegovateljica osoba s teškoćama u razvoju, konobar/konobarica, njegovatelj/ njegovateljica djece, odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, bravar/bravarica, čistač/čistačica, razredni učitelj/razredna učiteljica, zavarivač/zavarivačica, vozač/vozačica teretnog vozila.

Od ukupnog broja slobodnih radnih mjesta u Ispostavi Ivanec prijavljeno je 87, u Ispostavi Ludbreg 83, u Ispostavi Novi Marof 92, u Ispostavi Cestica 63, te u Ispostavi Varaždin 473.