);
Tradicionalna akcija u povodu Međunarodnog dana žena

Tradicionalna akcija u povodu Međunarodnog dana žena

U ponedjeljak 8. ožujka obilježava se Međunarodni dan žena. Tim povodom Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Ludbrega, PP Ludbreg i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić održali su tradicionalnu akciju darivanja vozačica cvijećem. Akciju je podržao OPG Herega donacijom cvijeća.
Sudionice u cestovnom prometu tako su primile zahvalu i svojevrsnu nagradu za savjesno i pozitivno ponašanje. Cilj akcije je i poticanje savjesnog i odgovornog ponašanja u prometu.

Spomenimo i kako povodom obilježavanja ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena Europski parlament naglašava njihovu ključnu ulogu tijekom koronakrize.

-Žene su predvodnice u borbi protiv pandemije koronavirusa, među ostalim i zato što prevladavaju u zdravstvenom sektoru. Mnoge su također teško pogođene jer su na nesigurnim radnim mjestima koja su nestala ili su se promijenila zbog krize. Osim toga, stalna ograničenja kretanja dovela su do porasta nasilja u obitelji. Parlament je pozvao na rješavanje tih nejednakosti – ističu u Parlamentu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content