Zajednica tehničke kulture Ludbreg zajedno sa udrugom Klub tehnike Ludbreg po prvi puta organizira svakodnevne tehničke radionice za djecu.

– Uvidjeli smo da veći broj djece ove godine ne ide na more I da im je potrebna aktivnost koja bi ih odvojila od elektronskih naprava. Zato smo odlučili uložiti sve svoje resurse da im ponudimo radionice kroz čitavo ljeto. – objašnjavaju iz Kluba tehnike.

Radionice su raspoređene po tjednima od ponedjeljka do petka od 10 do 14 sati.

Ove godine u Ludbreg dovode raketarstvo i to iz Čakovca, a novost su i radionice fizike koje vodi mladi student kemije i fizike iz Ludbrega.
– Znanje nije gnjavaža, znanje je moć i može se steći na niz zanimljivih načina. Mi želimo djeci ponuditi ljetni način učenja uz druženje. Jer prije svega želimo da se djeca tih 4 sata kod nas druže. Ako je bilo koje dijete osamljeno doma kad su roditelji na poslu, pošaljite ga k nama bez brige i problema. – ističu iz Zajednice tehničke kulture grada Ludbrega.

Radionice koje će biti obuhvaćene programom:

ROBOTIKA – zanimljiv način kako naučiti programirati putem micro:bit pločica i vozila Maqueen ili Mbot
RAKETARSTVO – izrada jednostavnih raketa koje se odmah nakon izrade ispucavaju na obližnjoj livadi.
FOTOGRAFIJA – početni tečaj fotografije na uređajima s kojima djeca raspolažu
MAKETARSTVO – koriste se Unimat pilice kojima se reže šper ploča te se tako formiraju razni oblici i građevine.
FIZIKA – zanimljiv i poučan pristup fizici uz eksperimente i savjete kako učiti fiziku. Fizika se održava samo u terminima 25. 7. – 29. 7. i 1. 8. – 5. 8.
ELEKTRONIKA – izrada elektroničke značke. Vježba se kako lemiti i uče se osnove elektronike.
ORIJENTACIJSKO TRČANJE – učenje osnovih pojmova kod čitanja karte i svakodnevno trčanje po karti Ludbrega.

PRIDRUŽI SE I TI!

Više detalja i upis željenog tjedna radionice ide preko web stranice www.ztkl.hr
– Potrebno je ispuniti upisnicu kako bi mi mogli znati nešto više od djeci koja dolaze, te broj djece koji dolazi, da se možemo pripremiti u materijalu, ali i u broju potrebnih mentora. – poručuju iz Zajednice tehničke kulture.