);
Suze radosnice u očima Tome Mikulčića, ludbreški vatrogasci u samo jednom dopodnevu postavili novi krov i prilazne stepenice

Suze radosnice u očima Tome Mikulčića, ludbreški vatrogasci u samo jednom dopodnevu postavili novi krov i prilazne stepenice

Vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg sredinom kolovoza pokrenuli su humanitarnu akciju za Tomu Mikulčića, kako kažu ‘dobrog duha Sigečaka’. O tome smo pisali OVDJE.

Podsjetimo, Tomo (63), rodom iz Poljanca, doselio se u Ludbreške Vinograde, predio zvan Sigečak tokom svoje rane mladosti u nedovršenu kuću, bez struje i vodovoda, a koju je kupio svojom teško stečenom ušteđevinom. Naime, 1985. godine teško je obolio od TBC-a i od tada je radno nesposobna osoba. Unatoč tome, njegov vedar duh i nenadmašni optimizam nisu ga spriječili da svojim radom pomaže svim mejašima i prijateljima.

-Godine su prolazile, financijske mogućnosti za završetak i obnovu kuće nije bilo te je trošni objekat polagano počeo propadati. Jedina primanja, jedva dostatna za život, odnose se na socijalnu pomoć. Želja nam je vlastitim znanjima članova Društva naše zajednice osposobiti kuću do normalne i sigurne funkcionalnosti i time omogućiti dostojanstvenu starost g. Mikulčiću koji zbog vlage i hladnoće ima teže narušeno zdravlje. – na počeku humanitarne akcije prikupljanja sredstava za obnovu kuće govorili su ludbreški vatrogasci.

Na konkretne pomake i radove nisu čekali dugo. Početak listopada te predivno sunčano vrijeme omogućili su im da uz pomoć donacija građana, obrta, firma te vatrogasne zajednice, koordinirani i usmjeravani vrhunskim majstorima struke u samo jednom dopodnevu postave novi krov popraćen pripadajućom limarijom te naprave nove prilazne stepenice.

-Faza prikupljanja financijskih sredstava koja će omogućiti nastavak radova i dalje je u toku. Ista se mogu uplatiti direktno na račun g. Mikulčića:HPB IBAN: HR8923900013212662907. Imati moć transformacije u vlastitim rukama, pogotovo kad ispravljate pravu životnu nepravdu, unosite dašak vizije jednakosti kakvu svi u zajednici zaslužuju, neopisiv je i neprocjenjiv osjećaj. I dalje vođeni sloganom: „Ne samo riječima već i djelima“, uz odličnu atmosferu i pregršt veselja, nastavljamo sa svojom misijom humanitarnog djelovanja. Lagana nevjerica i iskrena suza radosnica u očima, istovremeno popraćena najvedrijim osmjehom, najveća je zahvala svima uključenima od g. Mikulčića. – ističe Jurica Havaić ispred DVD-a Ludbreg.
Više o ovoj inspirativnoj priči čitajte u tiskanom izdanju Ludbreških novina koje izlazi 29. listopada.

Foto: DVD Ludbreg

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content