);
Sutra šaljiva predstava za djecu o hrvatskim vilama i vješticama

Sutra šaljiva predstava za djecu o hrvatskim vilama i vješticama

Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ u ovogodišnji program ‘Ludbreg petkom’ svrstao je čak 6 predstava za djecu. Ove subote, 19. lipnja, u dvorcu Batthyany održat će se treća po redu. Tema će biti vile i vještice.

Predstava „Hrvatske vile i vještice“ je šaljivo „znanstveno“ predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki.

Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati ali i naškoditi ljudima. Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto.

Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

Predstava Kazališta Prijatelj započet će u 19 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content