);
Sutra kreće prodaja božićnih drvca na području Ludbrega

Sutra kreće prodaja božićnih drvca na području Ludbrega

Božićni blagdani se približavaju, a s njima dolazi i ukrašavanje božićne jelke. Prodaja božićnih drvca zasad nije obustavljena od strane Stožera, ali obveza prodavača je da prodaju obavlja uz pridržavanje epidemioloških mjera, a posebice stroge mjere fizičkog distanciranja – 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru.

– Nismo očekivali ovakav kraj godine, ovo je vrijeme radosti i veselja, vrijeme zajedništva. Nažalost, dogodila se globalna pandemija i pokazala nam koliko smo zapravo maleni. No u cijeloj toj situaciji morali bismo još više biti potaknuti da pomognemo onima oko sebe. Stoga, a sukladno preporukama Stožera, Grad Ludbreg i ove godine omogućio je prodaju božićnih drvca na uobičajenim lokacijama. To je još jedan način da potaknemo kupnju domaćeg proizvoda čime potičemo domaću ekonomiju. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Podsjetio je da i kod prodaje, odnosno kupnje božićnog drvca valja imati na umu pridržavanje mjera. – Na sjeveru Hrvatske napokon je zabilježen pad novozaraženih osoba. Nadam se da će taj trend se i nastaviti, ali nikako ne možemo i dalje biti zadovoljni jer očigledno je da mnogi još nisu shvatili ozbiljnost situacije. Ono čega svi moramo biti svjesni je da bez smanjivanja brojki neće doći ni do normalizacije u funkcioniranju svakodnevice. Svatko od nas stoga mora biti odgovoran pojedinac, nosimo maske, držimo razmak i izbjegnimo nepotrebna okupljanja – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Prodaja božićnih drvca na području Ludbrega počinje sutra, u srijedu 16. prosinca.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content