);
Sutra će se u Ludbregu održati pokazna vježba ‘Potres 2022.’

Sutra će se u Ludbregu održati pokazna vježba ‘Potres 2022.’

Pokazno-terenska vježba operativnih snaga iz sustava civilne zaštite s područja Grada Ludbrega pod nazivom “Potres 2022” održat će se u Ludbregu 29. travnja s početkom u 10 sati na lokaciji Trg Svetog Trojstva 16.

Vježba se organizira odlukom Gradonačelnika, a sastoji se od nekoliko povezanih scenarija događaja nesreće.

– Civilna zaštita je jedan zanemareni segment općenito u Hrvatskoj, a toliko je važna u određenim situacijama. Mi već dugo nismo imali vježbu civilne zaštite, a nalaže ju i sam zakon. Prije nekoliko godina nažalost imali smo iskustvo s poplavama koje su nam ukazale značaj civilne zaštite, ali i podsjetile na činjenicu u kolikoj mjeri se oslanjamo na vatrogasce i da bez njih ne možemo uopće djelovati u takvim situacijama. U suradnji sa Srednjom školom Ludbreg ove godine tako ćemo organizirati vježbu “Potres 2022”, odnosno simulaciju potresa i evakuacije unesrećenih. S obzirom da smo to nedavno doživjeli na području RH, a i sam Ludbreg nalazi se na trusnom području odlučili smo biti spremni za moguće situacije – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Voditelj vježbe, ujedno i koordinator na lokaciji bit će Jurica Havaić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega i zapovjednik VZG/DVD Ludbreg. Vježbovnu skupinu čine članovi Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega, članovi Postrojbe civilne zaštite Grada Ludbrega, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područni ured Varaždin, predstavnici policijske postaje Ludbreg, predstavnici vatrogasnih društava zajednice Ludbreg, predstavnici operativne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg, predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, predstavnici Hitne medicinske pomoći Grada Ludbrega, predstavnici Hrvatske gorske službe spašavanja, predstavnici gradskog poduzeća Lukom d.o.o. i učenici i zaposlenici Srednje škole Ludbreg.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content