Na Svetu subotu u 9 sati u Zavjetnoj kapeli održana je Sveta misa na slovenskom i mađarskom jeziku. Misu za vjernike koji su u Ludbregu hodočastili iz Slovenije vodio je monsinjor Peter Štumpf, biskup iz Murske Sobote. Za mađarske hodočasnike misno slavlje predvodio je vlč. Pišta Marton iz Serdahela. U ovom mađarskom gradu žive i pomurski Hrvati koji su rado sudjelovali u ludbreškom hodočašću.

     -Murska Sobota spada među 10 najrazvijenijih slovenskih gradova. Nalazi se u pokrajini Prekomurje i ima oko 20 tisuća stanovnika. Do Ludbrega je oko 100 km i putovali smo oko sat i pol. Ovdje je veliko Svetište, ima hladovine, puno sjedećih mjesta i lijepo nam je bilo na misi. Sada ćemo čekati procesiju i zajedno sa svima biti i kod podnevne mise, a poslije ćemo ići nešto pojesti te na kraju u razgledavanje. Vjerojatno ćemo doći i sljedeće godine. – rekla je gospođa Pintarič, slovenska hodočasnica.

     Vjerujemo da će zajednička Sveta misa organizirana za hodočasnike koji žive preko sjeverne hrvatske granice ostati i jednima i drugima u lijepom sjećanju te stoga biti lijepa pozivnica za novi vjerski susret u Ludbregu. Osim Slovenaca i Mađara na Svetu subotu Krv Kristovu slavilo je još mnogo drugih vjernika iz raznih krajeva Hrvatske koji su izmolili zajedničku molitvu: Isuse, molim te uđi u naš život, ispuni nas svojom milošću i oslobodi od svakoga zla. Isuse, hvala ti za sve!

     Naši hrvatski vjernici će pak, već 14. listopada ove godine, imati prilike hodočastiti u Sloveniji također na zajedničkom euharistijskom slavlju. U slovenskom Stičnju proslavljat će se 100. godišnjica ukazanja Majke Božje koja se 1917. ukazala u portugalskoj Fatimi.