Studentska udruga AIESEC najveća je organizacija mladih u svijetu. U okviru projekta Global Village studentima je gostoprimstvo i ove godine pružio Grad Ludbreg. Mladi iz 14 zemalja na glavnom su ludbreškom trgu predstavili dio gastro ponude i običaja svojih zemalja. Njihovi gastronomski specijaliteti pripremani su u kuhinji OŠ Ludbeg i posjetitelji subotnjeg programa na trgu pod nazivom ‘Summer Street Fun’ su ih mogli degustirati besplatno. U projektu ‘Globalno selo’ u Ludbregu sudjelovali su mladi iz sljedećih zemalja: Kine, Rusije, Rumunjske, Angole, Italije, Egipta, Albanije, Indije, Poljske, Turske, Španjolske, Gruzije, Grčke i Češke, a predstavio se i AIESEC Varaždin. Nešto više o aktivnostima Udruge rekla nam je Kristina Dudek koja je već imala prilike putovati po svijetu. Uz to što je aktivna u udruzi AIESEC, Kristina je uspješna atletičarka, članica seniorske hrvatske reprezentacije u trčanju na 400 metara. Nastupala je u dresu hrvatske reprezentacije na natjecanjima zajedno s našim Ludbrežaninom Željkom Vincekom.

     -Ovdje u Ludbreg nas je iz Varaždina stiglo petero. Udrugu AIESEC sačinjavaju studenti iz 127 zemalja svijeta starosti od 18 do 30 godina. Cilj je promoviranje međukulturalnosti, a u  međunarodne razmjene uglavnom se uključuju talentirani studenti koji imaju prilike putovati po svijetu i još dodatno naučiti. Tu su i studenti koji žele volontirati u stranim državama. Mi smo ovdje na trgu dijelili letke studentima ili ljudima koji školuju studente kako bi ih upoznali s programima udruge AIESEC i mogućnošću da sudjeluju u projektima Global Village. – rekla je Kristina Dudek, članica udruge AIESEC Varaždin.

     Ludbreg je tako mladima u sklopu ‘studentskih razmjena’ pružio priliku predstaviti ne samo gastro već i dio kulturnog blaga svoje domovine. Inače, svojevrsni sajam kulture AIESEC organizira, u vrijeme ljetnih praznika, širom svijeta. Ludbrežani su sa zanimanjem posjetili štandove koje su studenti pripremili kako bi najbolje predstavili posebnosti svoje zemlje. Događaj su omogućili Grad Ludbreg i Turistička zajednica, a najviše su profitirali građani koji se služe engleskim jezikom.