Street Art ili u prijevodu ulična umjetnost već je dobro poznata aktivnost u organizaciji Ludbreške udruge mladih entuzijasta. Iako je prvotno zamišljen kao uvodno događanje u festival Idemo otok kojeg Lumen organizira u suradnji sa Kulturnom udrugom mladih „Centar scena“, zbog vremenski je prilika ove godine održan nakon festival. Planirano vrijeme oslikavanja bilo je od 18. do 22. lipnja, međutim zbog kiše koje je odlučila osvježavati baš u tom vremenskom periodu, 3. po redu Street Art odgođena je na tjedan nakon festivala, dakle od 2. do 6. srpnja.

Ovogodišnje platno bio je zid na adresi Trg svetog Trojstva 19 (ispred Centra za kulturu i informiranje, Gradske knjižnice i Radio Ludbrega), a nastalo umjetničko djelo potpisuju Antonio Jantol, Andreja Cindori, Arijana Kosec, Ivana Herenčić, Rebeka Perin te Ian Novak.

– Prije samog oslikavanja bilo je potrebno maknuti staru fasadu te ožbukati i ogletati zid. Poželjno je i da se zid ofarba temeljnom bijelom bojom. Za početne radove, ali i za boju kojom oslikavamo pobrinuo se Grad Ludbreg kojem se ovim putem zahvaljujemo. – poručuje voditeljica ovogodišnjeg Street Arta, Ian Novak.

Upravo ovaj zid odabrali su, kako kažu, jer je najbolje odgovarao temi koju su osmislili. –  Ovogodišnja tema Street Arta su naša dva najpoznatija ludbrežana stoga lokacija zida nije mogla biti bolja, ispred Centra za kulturu i informiranje i ispred gradske knjižnice. – dodaje Ian.

Mnogi su prolaznici, kroz pet dana održavanja Street Arta, došli podržati ludbreške kreativce.

-Reakcija prolaznika i mještana su super. Prijepodne je malo mirnije jer su svi na poslu, ali poslijepodne i predvečer ima više ljudi. Uglavnom nas svi pitaju  „Kaj bude to? Koja je tema?“ – kroz smijeh prepričava ekipa.

Podsjetimo, ludbreški Street Art održava se u sklopu projekta MasterPeace Street Art – Walls of connection. Udruga Lumen već je šest godina član Masterpeace kluba koji se umjetnošću i glazbom zalaže za mir u svijetu, a objedinjuje više od 100 organizacija u 80-ak zemalja. Street Art se provodio na pet kontinenata gdje je oslikano preko stotinjak zidova, čime se Ludbreg povezao sa Mexico Cityjem, Jeruzalemom, Kairom, Nairobijom, Mostarom i još brojnim drugim gradovima  kojima je želja kroz umjetnost ujediniti i pomiriti mlade.