);
Stela Pavetić već šesnaest godina pjeva s ‘Pajdašicama’

Stela Pavetić već šesnaest godina pjeva s ‘Pajdašicama’

Do dobitnice Zahvalnice Grada Ludbrega, profesorice engleskog jezika Stele Pavetić nije baš bilo lako doći. Jer osim što aktivno sudjeluje u kulturnom životu ona isti i konzumira pa je tako te večeri bila na otvorenju izložbe crno bijele fotografije u dvorcu Batthyany. Stela je već šesnaest godina članica vokalne skupine Pajdašice koja je poznata ne samo u lokalnim okvirima već i u Hrvatskoj, a zabilježila je i niz nastupa u inozemstvu.

-Sve je krenulo prije 27 godina kada sam sasvim slučajno došla na probu u KUD Anka Ošpuh i počela plesati. Najstarijoj grupi na probi nedostajao je jedan član pa sam uskočila i odmah oduševljeno odlučila priključiti se. Plešući upoznala sam i supruga koji je također, prije dvije godine, dobio Zahvalnicu za nesebično odricanje i doprinos kulturnom amaterizmu. U KUD smo uključili i našeg sina koji je plesao sve do odlaska na fakultet. Nas deset plesačica je desetak godina kasnije osnovalo vokalnu skupinu Pajdašice koja je osim nastupa u Hrvatskoj zabilježila i niz nastupa na trgovima Italije, Francuske, Mađarske i Makedonije. U Upravnom odboru sam već nekoliko mandata, trenutno sam tajnica, jedno vrijeme bila sam voditeljica folklorne sekcije, a prilikom nastupa u Francuskoj bila sam službeni prevoditelj KUD-a – rekla je Stela.

Stela aktivno sudjeluje u svim aktivnostima KUD-a, po potrebi ponekad i zapleše, a pomaže i ostalim sekcijama u organizaciji i provedbi raznih nastupa. Za svoj nesebični angažman primila je srebrnu diplomu Sabora kulture, sasvim zasluženo, jer do pandemijskog razdoblja folklor je Steli u potpunosti ispunjavao njezino slobodno vrijeme. Stela je u KUD-u Anka Ošpuh i dalje angažirana te jedva čeka kraj pandemije kako bi mogla ponovno zapjevati i po potrebi zaplesati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content