);
Štefica Pavković: ‘Još uvijek aktivno pratim sve što se događa u našem gradu’

Štefica Pavković: ‘Još uvijek aktivno pratim sve što se događa u našem gradu’

Ovogodišnja dobitnica Nagrade Grada Ludbrega, Štefica Pavković otkrila nam je kako je upravo ova vrijedna nagrada karika koja je nedostajala kako bi zaokružila cjelinu. Prihvatila ju je s puno emocija i ponosa. Rođena Ludbrežanka, iako se potpuno okrenula privatnom poslu, aktivno prati sva zbivanja u svom rodnom gradu i rado se uključuje kao sponzor.- Kad se sjetim Ludbrega prije 10, 20, 30, 40 godina vidljiv je razvoj i napredak. S radošću i veseljem sve pratim jer iako nisam fizički u tome ne možete promijeniti duh, psihički sam stalno prisutna – kaže nam Štefica Pavković.

Upravo zbog tog vedrog duha i danas je aktivna u poslu, vlasnica je firme u Ludbregu u kojoj i radi.

– Radim posao u kojem moja kreativnost dolazi do izražaja – kaže nam Štefica.

Njezin rad kroz godine očitovao se i u nekoliko udruga građana. Često puta je bila donator, pokrovitelj i organizator gotovo svih organiziranih društvenih, kulturnih, sportskih, humanitarnih i drugih manifestacija, priredbi i događanja u Ludbregu.

– Moja baka uvijek me učila da se dobro dobrim vraća. Stoga i danas rado pratim naše udruge i uključujem se kad me zovu kao sponzor. Kad vidite nečiju sreću zbog uručenog poklona možete biti samo još sretniji – kaže Štefica.

U tri mandata bila je gradska vijećnica u Gradskom vijeću Grada Ludbrega od čega je u prvom mandatu bila izabrana s Nezavisne liste, a u druga dva mandata s liste SDP-a. Uvijek je aktivno sudjelovala u radu Gradskoga vijeća zalažući se za potrebe i interese svojih sugrađana kao i provođenje projekata od interesa za sve građane grada Ludbrega. Zapažen je i njezin rad u obrtništvu, a posebno u ženskom poduzetništvu. Aktivno je bila uključena i u rad Udruženja obrtnika Ludbreg u kojem je bila članica, tajnica, a potom i predsjednica.

-U političkom i svakom drugom angažmanu dajem sve od sebe. Zato još uvijek aktivno pratim sve što se događa u našem gradu. Kad samo pogledam Otok mladosti, uistinu nešto prekrasno. Ludbregu želim sve najbolje jer naš grad i svi njegovi stanovnici to i zaslužuju – dodaje Štefica.

Obnašala je i dužnost predsjednice Turističke zajednice grada Ludbrega gdje je dala svoj maksimalan doprinos kod organizacije pojedinih manifestacija tijekom godine, a isto tako promovirala je svoj grad na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Sudjelovala je u osnivanju mnogih udruga koje djeluju na području grada Ludbrega, a kojima još i danas daje donacije u mnogim prigodama i u humanitarnim akcijama. Jedna je od osnivačica Udruge “Žene iz Centra svijeta”, članica te Udruge te glavni sponzor za opremanje “Bakine hiže”. Dugi niz godina bila je i aktivna članica Udruge “Črni maček ludbreški”.

-Nagrada je u meni probudila i nostalgičnost. Prošla su to vremena kojih se lijepo prisjetiti uz sreću i ponos. Zahvaljujem svima koji su me predložili za nagradu i podržali inicijativu. Nema ljepšeg osjećaja nego kad vas nagrade u vašem gradu oni s kojima živite, radite i djelujete desetljećima – zaključuje Štefica.

Nasljeđe i pripravnost koju nosi u sebi, u svom srcu za svoj grad i ljude njezin je moto i način života i takvo je razmišljanje vrijedno isticanja i stalnog podsjećanja i drugih da sami grade i rade svoje vlastito mjesto, prostor i kulturu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content