Iako su igrači koji nastupaju na tradicionalnom silvestarskom susretu kod Stare elektre tjedan dana ranije zazivali snijeg od snježnih pahulja na Staru godinu nije bilo ništa. Čak štoviše dočekalo nas je prekrasno sunčano vrijeme s temperaturom od pet stupnjeva, a ugođaj unatoč nedostatku snijega također je bio za pet. Dakle, malonogometna utakmica između ‘starih’ i ‘mladih’ nije bila upitna jer dobra tradicija se ne prekida.

Članovi Društva za sport i rekreaciju BSV Ludbreg i ovog su puta pripremili kuhano vino za sve posjetitelje. Igrala su se dva poluvremena po 35 minuta, ovaj put bez suca. U prvom poluvremenu ‘stari’ su odlično izgledali na skliskom terenu i sasvim neočekivano vodili 5:1. Čak tri pogotka ‘mladima’ zabio je Flamingo Čanaki.

-Ove godine uspio sam skinuti čak 30 kilograma i odmah sam efikasan. Još me muči koljeno tako da Trail utrku u ožujku vjerojatno neću moći trčati. Još moram skinuti desetak kilograma. Zavaralo nas je ovako visoko vodstvo na poluvremenu pa na kraju ipak nismo uspjeli pobijediti, ali pružili smo ‘mladima’ jako dobar otpor. – rekao je Flamingo.

U drugo poluvrijeme ‘stari’ su ušli isuviše otvoreno, a ‘mladi’ su se dodatno motivirali i vrlo brzo smanjili na 5:3. Svoj drugi pogodak postigao je Flamingov sin Filip Čanaki koji je ukupno postigao tri pogotka. Kod tog rezultata lopta je upala u Bednju i činilo se da je to dobrodošao predah za ‘stare’ koji su četvrtim golom Flaminga otišli na tri gola razlike. Međutim, Andrija Havaić i Goran Mužic donose preokret za konačnih 8:11. Ove je godine postignuto jako puno pogodaka, a podsjećamo da su i prošle godine pobijedili ‘mladi’ s 3:1. Rezultat naravno nije u prvom planu iako su ‘mladi’ ponosno slavili uz uzrečicu ‘mladi luk’. Svakako važnije od pobjede je nastavak tradicije i druženje koje je nastavljeno u obližnjem kafiću. Izvjesno je da je tamo bilo riječi i o sljedećoj utrci Crazy Hill Trail koju u nedjelju 1. ožujka 2020. također organizira BSV Ludbreg.

A nogomet na otvorenom, bez obzira na vremenske prilike, će se ponovno istoga dana, u isto vrijeme, na istom mjestu igrati i sljedeće godine. Bravo BSV!