);
SŠ Ludbreg – praksu ovoga puta pohađali nastavnici s ciljem kvalitetnije pripreme učenika za potrebe poslodavaca

SŠ Ludbreg – praksu ovoga puta pohađali nastavnici s ciljem kvalitetnije pripreme učenika za potrebe poslodavaca

Projekt „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“ koji je pokrenuo Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uz pomoć projektnih partnera Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskog veleposlanstva i Zaklade Znanje, udružili su snage kako bi se ostvarila bolja povezanost sektora obrazovanja i gospodarstva.

Cilj projekta je pružiti priliku nastavnicima strukovne nastave, pedagozima koji rade na profesionalnoj orijentaciji učenika te drugim zainteresiranim nastavnicima da odrade stručnu praksu u poduzeću. Zahvaljujući tome dobit će uvid u poslovnu svakodnevicu koja očekuje učenike, u ono što se od učenika očekuje po završetku škole, saznat će iz prve ruke koje kompetencije su tražene u današnjim poduzećima te će stečena znanja na praksi primijeniti u nastavi.

Prednosti ovog projekta prepoznala je i Srednja škola Ludbreg koja je na praksu uputila dvije nastavnice. 

Nastavnica Ivana Havaić Marković odradila je praksu kod varaždinske floristice Letizie Zadravec. Jedan dio prakse odradila je u Amadria Park rivijeri u Opatiji gdje je sa svojom mentoricom radila na  aranžiranju i estetskom oblikovanju. Drugi dio trodnevne prakse odradila je u poslovnom prostoru Letizia Varaždin uz izradu cvjetnih dekoracija i aranžiranje. Praksa će joj, kaže,  dati uvid i priliku kako bi na realnom iskustvu unaprijedila način podučavanja u školi.

Nastavnica Ivana Blaško Bešvir period od 6. do 8. travnja provela je  u hotelu Terme Sveti Martin. Cilj trodnevnog boravka u hotelu Terme Sveti Martin bio je približiti i prikazati rad kuhara u hotelskoj kuhinji, kao i dnevne zadatke voditelja kuhinje. Imala je prilike razgovarati i s direktoricom hotelskih operacija gđom Ivanom Krezo o trenutnom stanju u školstvu te koracima koji su nužni u vidu poboljšanja kvalitete zajedničke suradnje učenik – poslodavac – škola.

– Ovaj pilot projekt važan je iskorak u populariziranju strukovnog obrazovanja, ali i značajan za poboljšanje kvalitete nastave. Vjerujemo kako će se ovaj projekt nastaviti kako bi mogli unaprijediti i usavršiti strukovna zanimanja u našoj školi. – poručuju iz Srednja škole Ludbreg.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content