Srednja škola Ludbreg je u petak, 12. svibnja, povodom proslave Dana škole organizirala Dan otvorenih vrata. Za potencijalne učenike i njihove roditelje pripremljen je raznovrstan program kojim je škola predstavila svoje obrazovne programe. Sve aktivnosti započele su u 8:00 i trajale do 10:00, a provodile su se na tri lokacije – u matičnoj zgradi škole, radionici praktične nastave i gradskoj sportskoj dvorani.

Učenici osmih razreda iz Ludbrega, Velikog Bukovca i ostalih obližnjih osnovnih škola posjetili su Dan otvorenih vrata i uvjerili se u zanimljiv način izvođenja nastave. Tijekom dana održano je čak 19 radionica te aktivnosti i predavanja koje su organizirali nastavnici. Srednjoškolci su u sklopu radionica posjetiteljima predstavili školu i obrazovne smjerove – četverogodišnja opća gimnazija i četverogodišnji ekonomski smjer te trogodišnja strukovna zanimanja CNC operatera, strojobravara, tokara, pekara, pomoćnog kuhara/slastičara i pomoćnog vrtlar za učenike s teškoćama.

Najsvečaniji dio dana bila je sjednica Nastavničkog vijeća gdje su uručena priznanja, predstavljena radijska emisija koju uređuju učenici i himna Srednje škole Ludbreg u izvedbi školskog zbora.

– Danas ste imali priliku vidjeti jedan mali dio onoga što mi ovdje radimo. Nama je bilo važno da privučemo buduće učenike, a to smo i ostvarili. Kroz današnje radionice moglo se vidjeti u kakvim sve aktivnostima naši učenici sudjeluju tijekom svog školovanja. Ono na što sam isto tako vrlo ponosan su i izvannastavne aktivnosti poput uređivanja školskog list „Luč i steza“, zadruge Zdenček, i školskog vrt. Naglasio bih kako smo prošli jedan težak put, od 13 zaposlenih narasli smo na 53, od 32 učenika došli smo do 248, a nadam se kako će brojke samo rasti. Od sada ćemo više raditi na projektima i opremanju laboratorija te radionica praktične nastave kako bi omogućili još kvalitetnije obrazovanje. – rekao je ravnatelj Srednje škole Ludbreg, Josip Zdelar.

Okupljenim učenicima, profesorima i gostima obratio se i gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Danas sam tu sa vama jer sam jako ponosan na ovaj projekt Srednje škole. Ponosan sam na sve vas profesore i učenike i na sve ono što radite tokom cijele godine. Nadam se da ću biti ponosan i na ovaj prvi maturalni tjedan odnosno nadam se da neće biti nekih većih problema, jer upravo takva događanja su ono što našem gradu treba. Nedostajala je srednja škola, nedostajala je mladost koja se kreće po gradu, koja sjedi na klupama i koja se druži. Vidim da u ovoj školi postoji nešto više od samog dolaska na nastavu i pisanja zadaće. Postoje debatni klubovi, zadruga, izvannastavne aktivnosti, radijska emisija, sportski sadržaji. Sve je to jedno „ljepilo“ koje veže učenike za ovu zgradu ali i ovaj grad. Nadam se da će nositi školu i profesore u dobrom sjećanju. –

Priznanja za postignuća u tekućoj školskoj godini dobili su učenici Antonio Vlahović (3.d), Ivan Jovanović (3.d), Dean Copan (3.d), Vilim Stančin (2.d), Karlo Keretić (2.d),  Draženka Detelj (4.a) Gordan Grden (2.a).

Za promicanje ugleda škole, mentorstvo i izvrsnost u radu s učenicima priznanja su primili profesori Željko Posavec, Saša Petrinić, Đina Bobetić i Jasminka Vugrinec.