);
Srednja škola Ludbreg predstavila obrazovne programe za školsku godinu 2021./2022.

Srednja škola Ludbreg predstavila obrazovne programe za školsku godinu 2021./2022.

Srednja škola Ludbreg jedna je od najmlađih srednjih škola u Varaždinskoj županiji, a u relativno kratkom vremenu istaknula se odličnim rezultatima. I ove godine upisivat će učenike u nove razrede, kako četverogodišnje, tako i trogodišnje. Učenici završnih razreda osnovnih škola tako će moći birati između 9 zanimanja.

Od četverogodišnjih obrazovnih programa Srednja škola Ludbreg nudi mogućnost školovanja za zanimanje strojarski računalni tehničar/ka koje učenicima pruža spektar teorijskog znanja iz općeobrazovnih predmeta i struke, a koja primjenjuju u radu na praktičnoj nastavi u školi.

Od trogodišnjih programa ističe se onaj za CNC operatera/ku. Tijekom obrazovanja učenici stječu znanja i vještine iz općeobrazovnih predmeta, ali i strukovnih predmeta koje zatim primjenjuju u radu na praktičnoj nastavi kod poslodavca u radnom procesu strojne obrade, održavanja i proizvodnje strojnih dijelova i uređaja te industrijskim i obrtničkim radionicama i tvrtkama u svim proizvodnim granama industrije.

U Srednjoj školi Ludbreg mogu se upisati i dualni obrazovni programi. Riječ je o programima koji kombiniraju teorijski dio i plaćenu praksu odnosno podrazumijevaju da učenik, koji je u redovitom sustavu strukovnog obrazovanja, formalno „upisuje tvrtku“, a ne školu, gdje onda i provodi više od 50 posto ukupnog vremena školovanja. Tako učenik u tvrtki, uz praktične vještine, stječe i određena teorijska znanja o struci za koju se školuje i, što je najvažnije, stječe rafinirane vještine (tzv. soft skills) koje ne može steći u školi, ili bar ne koliko mu je potrebno. Kroz dualne programe učenici se mogu obrazovati za zanimanje prodavača, kuhara i CNC operatera.

Što se tiče trogodišnjih programa JMO (jedinstveni model obrazovanja) tu su školovanja za strojobravara, tokara i pekara, a nudi se i obrazovanje po prilagođenom programu ili individualiziranom programu uz općeobrazovne predmete za zanimanje pomoćnog kuhara/ice i slastičara/ke te pomoćnog vrtlara/ke.

Više o obrazovnim programima možete doznati OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content