);
Srednja škola Ludbreg potpisala ugovor s američkim HAAS-om

Srednja škola Ludbreg potpisala ugovor s američkim HAAS-om

Srednja škola Ludbreg ovih je dana potpisala  ugovor s globalnim divom u proizvodnji CNC tehnologije, američkim HAAS-om. Ugovor je vrijedan 10 tisuća dolara od čega će se 40 tisuća kuna iskoristiti za stipendiranje učenika dok će se ostatak utrošiti na potrošni materijal.

Nastavak je to razvoja ludbreške škole u smjeru strukovnih zanimanja, pri čemu je najnovji projekt škole Tehnološki edukacijski centar za CNC tehnologiju.

– U Hrvatskoj ovaj projekt provode u Osijeku i Sisku, a naša škola bila bi treća. Pokrenuli bi cjeloživotno obrazovanje gdje bi redovno upisani učenici na kraju školovanja, uz normalnu svjedodžbu, dobili i njihov dodatni certifikat kojim su upisani u njihovu bazu stručnjaka za HAAS strojeve. Taj certifikat vrijedi u cijelom svijetu – rekao je Josip Zdelar, ravnatelj SŠ Ludbreg,  te dodao kako u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske 90 posto privatnika ima HAAS-ove High-tech strojeve. Sve je to vezano uz projekt u sklopu dogradnje dodatnih praktikum i radionica na površini od 1200 m2.

Inače, američka kompanija HAAS je, osim po CNC proizvodnji, poznata i po sudjelovanju u najjačim motonatjecanjima u svijetu pa tako posjeduje i ekipu u Formuli 1. HAAS-ova vizija školovanja uključuje učenje i rad na najopremljenijim CNC strojevima prateći tehnologije iz potrebe realne proizvodnje.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content