Druge listopadske subote kod Društvenog doma u Čukovcu održani su sportski susreti Vijeća srpske nacionalne manjine sjeverozapadne hrvatske. Na sportskim susretima okupilo se oko 120 predstavnika srpske nacionalne manjine, a domaćin je bilo Vijeće srpske nacionalne manjine Varaždinske županije na čijem je čelu Ludbrežanin Milan Mirčetić.

-Ovo su četvrti po redu susreti, a osim iz Varaždinske županije sudjeluju i predstavnici iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke te iz Sisačko-moslavačke županije. Natjecanja su u malom nogometu, pikadu, belotu i potezanju užeta, a pobjednici će dobiti samo priznanja jer za medalje i pehare nismo imali novaca. Zahvaljujem se Varaždinskoj županiji i Gradu Ludbregu na potpori te zamjeniku župana Robertu Vugrinu na dolasku. – rekao je Milan Mirčetić.

Unatoč visokoj travi i neravnom terenu dečki su uživali u malom nogometu, igrajući po prekrasnom vremenu, što potvrđuje činjenicu da su zbog druženja ovakvi susreti korisni. Odaziv sudionika bio je velik usprkos poljoprivrednim poslovima koji su u ovo vrijeme jesenske berbe i sjetve u punom jeku.