);
Sportske aktualnosti kroz listopad

Sportske aktualnosti kroz listopad

Iva Gerić, najbolja ludbreška i hrvatska hrvačica nastupila je na Svjetskom prvenstvu U-23 u španjolskoj Ponteverdi. Nažalost, zaustavljena je već u prvom borbi u kategoriji do 65 kg. Bolja je bila Talijanka Esposito koja je nažalost izgubila sljedeću borbu pa Iva nije dobila prigodu za repesaž. Ništa, godine hrvanja su pred ovom sjajnom hrvačicom.

Igrači RK Ludbreg imali su sjajnu seriju od pet uzastopnih pobjeda.

Ovaj sjajni niz zaustavljen je u Koprivnici, gdje ih je istoimeni domaćin pobijedio s 35-30. U ovih prvih pet ogleda posebno valja istaći mladog Petra Horvata koji je čak četiri puta bio najbolji strijelac ekipe. Ludbrežani su i dalje legitimni kandidat za vrh s Petrinjom i Medveščakom.

Dobar ulazak u sezonu imaju košarkaši Grafičara. U početnim kolima zabilježili su pobjede u utakmicama protiv Mladosti iz Ivanovca i Rudara iz Murskog Središća. Za jednu novu, gotovo potpuno domaću ekipu to je pravi vjetar u leđa. Uz iskusnog Brunu Dijanušića, Roka Tureka i mladi lakše odrastaju, a s nestrpljenjem očekujemo kada će na veliku scenu naši već proslavljeni kadeti. Posebno veseli košarkaško odrastanje Aleksandra Zembera.

U Županijskim nogometnim ligama bitnu riječ igraju i klubovi s područja Grada Ludbrega. Malo o njihovim nastupima. U borbi za sam vrh 1. ŽNL nekako je najviše Mladost iz Sigeca. Ekipa je spremna za najviše mjesto, njihovi najveći konkurenti su varaždinska Mladost i Obreš iz Svetog Ilije. Selnička Plitvica imala je više dobrih nego slabih trenutaka i od njih možemo očekivati napad na sam vrh. Zadrugar ima dosta amplituda, „ups&down“ trenutaka, no i Cowboyima želimo povratak na staze stare slave. Kod drugoligaša jedini predstavnika iz Grada Ludbrega je Poljanec koji je na samom vrhu ljestvice. Ostvaruju se naglašene ambicije koje su izrečene još u srpnju prigodom obilježavanja godišnjice kluba. U Trećoj županijskoj igraju Sloga i Gora. Slokovčani znaju otkinuti koji bod vodećima, dok dečki iz Globočeca pamte i bolje dane. Nogomet je i dalje zanimljiv i dalje okuplja mlade, što ga čini vitalnim u svakom od naselja ludbreškog kraja.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content