);
Sportska 2021. u našem kraju

Sportska 2021. u našem kraju

I ove godine na izmaku Covid situacija diktirala je sportskim događajima pa tako i onima u kojima su sudjelovali ludbreški sportaši i sportašice. Sportski peak sezone svakako je bila Olimpijada u Tokiju gdje je sudjelovala Sara Kolak. Samo sudjelovanje na najvećoj svjetskoj smotri sportaša velika je stvar, no nažalost nije se dogodilo ono povrh. Sara je uslijed gubitka trenera tražila najbolji put do dobrog rezultata, no nisu se posložile sve kockice. Ove godine rijetko je nastupala, nije bila rezultatski na nivou na kojem smo je navikli gledati. No, ono što smo vidjeli i čuli na obilježavanju 1000. emisije Fair-play u Hrastovskom budi nam veliku nadu da ćemo se iduće godine radovati njenim velikim rezultatima.

Iva Gerić, članica HK Ludbreg, došla je do olimpijskih kvalifikacija. Samo sitnice dijelile su nas od toga da je gledamo u Tokiju. Znamo da je njen stožer, a sigurni smo i ona, priželjkivali takav rasplet. No, za Ivu ima vremena, vjerujemo da ćemo na Olimpijadi u Parizu 2024. kao Grad imati barem dvije predstavnice. Uz Ivu odličja su na Mediteranskim igrama i Balkanijadi ostvarile i Nina Gerić te sestre Sandra i Marta Besek. Odlični rezultati u toj uzrasnoj kategoriji. No, uspjeti u seniorskoj konkurenciji nije lagano, nadamo se da će mlade uspješne sportašice biti ustrajne.

Košarkaši Grafičara imaju za sobom Covid godinu s malo nastupa. Stigli su do završnice Županijskog kupa gdje su ih iznenadili Ivančani. U prvenstvu su u gornjoj polovici. Nadamo se da će se približiti samom vrhu ljestvice. Igrački, uvjetima tamo i pripadaju. I još uz sve to glavni konkurenti niz godina Međimurje i Podravac su slabiji nego proteklih godina. No, valja se pripaziti Ivančice i Vindije koji su narasli ove godine.

Nogometaši Podravine imali su sezone s niz turbulencija. Došli su do finala Županijskog kupa gdje su bili domaćin četvrtoligašu Bednji koji je u Ludbreg stigao samo s 14 igrača. Bila je velika vrućina, prigoda za nametnuti tempo protiv ekipe koja ne trenira toliko kao Ludbrežani, no srce ekipe iz Beletinca bilo je veće. U pretkolu kupa ispalo se od Bjelovara na domaćem terenu, u prvenstvu se igralo s malim bodovnim učinkom. Pa, onda poraz u Svetom Đurđu protiv Drave u četvrtzavršnici Županijskog kupa što automatski donosi neigranje iduće godine u pretkolu hrvatskog kupa. Bilo je vrijeme da se prigoda da novom treneru Nevenku Blagaju koji je ustabilio ekipu i prava je šteta da je prvi dio prvenstva završen. Ako se zaigra u tom tonu na proljeću ni Liga za prvaka nije tako daleko.

Što se tiče rukometa Matija Špikić dobro brani u Norveškoj. No, u našoj reprezentaciji koja jednostavno vapi za tehnički potkovanim vratarom kao da nemaju njegovu adresu. Ivana Dežić zabilježila je sjajan povratak na parketu. U nekoliko odigranih utakmica za Koku bila je najefikasnija igračica što je rezultiralo interesom najvećih hrvatskih klubova za ljevoruku bombarderku. Između povratka u Podravku i Lokomotive izabrala je metropolu. U međuvremenu otišla je kao članica reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku. Tamo je zaigrala protiv Paragvaja i postigla pet zgoditaka. Nažalost, dohvatio ju je Covid pa je ostatak prvenstva provela u hotelskoj sobi. Rekli bi u zlatnom kavezu gdje je u dresu reprezentacije gledala utakmice svojih suigračica i usput napisala kolumnu za Sportske novosti. Igrači RK Ludbreg ovu polusezonu odigrali su u skladu s mogućnostima. Njihovo je mjesto na ljestvici nešto bolje nego prethodnih sezona, no bodovno ekipe s dna ljestvice nisu toliko daleko. Ove godine fakultetske obveze igrača nisu bile toliko prisutne, no ozljeda je bilo kao u priči.

Bilo je tu i uspjeha naših mažoretkinja i twirlingaša, David Šalomon stavio je atletiku malo sa strane, Emerson Žnidarić kao trener vrlo dobro vodi rukometnog premierligaša iz Varaždina.

Iako Covidna ova je sportska godina bila dosta sadržajna, čak i s dosta uspješnih trenutaka za ludbreški sport. Kad bi mogli šapnuti Djeda Mrazu što sportski želimo šapnuli bi mu: “Nek’ Sara i hrvačice ostvare sve što žele na sportskoj sceni. Naši rukometni predstavnici u drugim klubovima da naprave napredak u karijeri, a oni koji igraju u domaćem klubu neka dostojno obilježe pedeset godina rada. Grafičar i Podravina budu i dalje pri vrhu, a nogometni klubovi iz našeg kraja i dalje da ostanu važan čimbenik županijskog nogometa. Svi naravno da godinu završe zdravi.”

Sretna nam sportska 2022. godina!

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content