Sportska 2020. prolazi i prije nego što treba

Sportska 2020. prolazi i prije nego što treba

Ova 2020. godina veliku šteta uradila je i sportašima i sportašicama. Ostali su velikim dijelom godine bez svojih treninga, utakmica, druženja. Mladi su ostali bez toliko neophodnih treninga u svom sportskom odrastanju. Možda najdrastičniji je primjer Iva Gerić, sjajna hrvačica HK Ludbreg koja je sezonu gotovo provela bez natjecanje. A, sigurni smo da bismo od nje doživjeli mnogo lijepih rezultata.

Najbolja županijska sportašica svih vremena Sara Kolak ipak je imala nešto od sezone, bacala je od svibnja do kolovoza gdje god se moglo. Bilo je to u Norveškoj, Češkoj, Poljskoj, Njemačkoj. Rezultati su bili dobri, nekoliko hitaca oko 63 metra s čime je Sara najavila, sigurni smo, borbu za sam vrh na Olimpijadi koja će se održati u Tokiju iduće godine. Dobro trenira u Norveškoj, zdrava je, svi preduvjeti su tu da nas razveseli kao i mnogo puta do sada. Jedna od najboljih hrvatskih rukometašica Ivana Dežić imala je operaciju, tako da ćemo na njen povratka još čekati nekoliko mjeseci.

Košarkaši Grafičara imali su malo od nove sezone. U kupu su pobijedili na županijskom nivou, bili su bolji od Ivančice i varaždinske Vindije, no kada se krenulo na regionalni nivo poskliznuli su se odmah na prvoj prepreci, čakovečkom Međimurju. U prvenstvu su odradili dobar posao, pobijedili tri utakmice, pa se stalo s natjecanjem.

Rukometaši su nakon dugo godina dobro startali u prvenstvu no i njima je stigla „depeša“ da se prvenstvo prekida

Kod nogometaša Podravine bilo je dosta uzburkano. Ove godine dobili su novog predsjednika, gospodarstvenika Dražena Crnkovića. Trener Matija Kristić ekspresno je napustio klupu vodeći se boljom financijskom ponudom iz Svetog Martina na Muri. Njega je naslijedio baš bivši trener Poleta Mario Kovačević. U kupu su Ludbrežani još tu, izborili su poluzavršnicu koja se igra druge godine. U kupu je posebno klimavo bilo u Jalžabetu gdje je plasman dalje izboren tek nakon jedanaesteraca. U prvenstvu je bilo „toplo-hladno“. Niz je neodigranih utakmica, Ludbrežani su trenutno na takvoj tablici oko devetog mjesta. U playoff će iduće sezone šest najboljih, zona za koju su Ludbrežani po igračkom kadru spremni. No, bit će to težak boj jer tu poziciju ciljaju i varaždinski Varteks, Papuk, Bjelovar i Virovitica.

U 1. Županijskoj ligi selnička Plitvica nakon deset kola zauzima osmo mjesto s 14 osvojenih bodova. U 2. Županijskoj nogometnoj ligi odigrano je jedanaest kola. Na čelu ljestvice je Zadrugar s 30 bodova, sigečka Mladost je četvrta s 22 boda. U 3. Županijskoj ligi odigralo se deset kola. Poljanec je četvrti s 20 bodova, a Sloga iz Slokovca je deseta s 12 bodova. Gora je deveta sa 6 bodova, a Podgora je posljednja, još uvijek bez boda.

Ženski ekipni sport već je niz godina na marginama zbivanja. Nogometašicama se izgubio trag, odbojkašice i rukometašice igraju u najnižim stupnjevima natjecanje.

Sve u svemu jedna tmurna, oblačna sportska godina, ne ponovila se.


Najboljih pet rezultata u 2020. ludbreških sportaša i sportašica

Ova jako „skraćena“ sportska godina ipak je donijela nekoliko svijetlih i radosnih trenutaka ludbreških sportaša i sportašica. Zasigurno najbolji rezultat ostvarila je Sara Kolak koja je na svim mitinzima bili među najboljima, a osvojila je i onaj u njemačkom Offenburgu.

Drugi rezultat koji valja izdvojiti je nepriznato osvajanje naslova prvaka KK Grafičar u protekloj sezoni. Zamrzla se sezona, Ludbrežani su po rezultatima zaslužili osvojiti naslov prvaka, no krovni HKS nije tako mislio. Treći rezultat ponovno pripada ludbreškim košarkašima koji su osvojili Županijski košarkaški kup. Kakav god, sa samo dvije utakmice, no bio je to razlog za slavlje .

Četvrti rezultat koji bi izdvojili pripada igračima RK Ludbreg. Nakon pet odigranih utakmica već imaju niz dobrih rezultata, mnogo boljih nego proteklih godina. Ekipa se osnažila.

Peti rezultat za izdvajanje je vodeća pozicija „Zadrugara“ u prvenstvu 2. Županijske lige. Ekipa iz Hrastovskog krenula je izuzetno ambiciozno u natjecanje, a transfer Bojana Vručine u njihove redove izazvao je veliku reakciju medija širom regije .

Neven Jerbić

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content