Policijska uprava varaždinska obavještava građane da su jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, zaključile Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite od 9. travnja 2020. godine, o čemu su obavijestili javnost.

Shodno Odluci o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 8. travnja 2020. godine, jedinice lokalne samouprave dužne su zatražiti od Nacionalnog stožera civilne zaštite, suglasnost za Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite.

S obzirom da od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite za sada još nije dobivena suglasnost za spomenuti Sporazum, isti je još uvijek van snage te policijski službenici Policijske uprave varaždinske postupaju kao i do sada, što znači da građani i nadalje moraju posjedovati valjane propusnice za kretanje temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

-Vezano za jučer najavljenu mogućnost kretanja područjem više općina i gradova bez e-propusnice, želimo potvrditi da je županijski Stožer tijekom jučerašnjeg dana zaprimio tri sporazuma koji su isti dan prema važećoj proceduri proslijeđeni Nacionalnom stožeru te je zatražena potvrda datuma valjanosti primjene. Obzirom da još uvijek nije zaprimljena suglasnost nacionalnog stožera na proslijeđene sporazume isti se još uvijek ne mogu primjenjivati. – poručio je načelnik  Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.