Program ‘Ludbreg petkom’ kojeg organizira Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ ovog će petka, 5. studenoga, ugostit izložbu slika pod nazivom ‘Prelijevanja i previranja’ varaždinske autorice Snježane Novotny.

Snježana Novotny, magistra ekonomije i stručna specijalistica javne uprave, rođena je 1976. godine u Varaždinu, odrasla u Ivancu. Pohađa poslovnu ekonomiju u Čakovcu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te smjer marketinga na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a specijalistički studij javne uprave na Pravnom fakultetu u Osijeku. Želja za kreativnim izražavanjem vodi je do nastavljanja educiranja u području umjetnosti u Artelje sekciji Likovnog udruženja Čakovec te radionicama Hrvatskog sabora kulture. 2020. godine je rad „Transformacija“ odabran od strane žirija za Zrinski art festival u Čakovcu u palači Scheier. 2021. godine je rad „Proljetno buđenje“ odabran za sudjelovanje na 9. zagorskom likovnom salonu u Galeriji grada Krapine. U srpnju ove godine održala je prvu samostalnu izložbu slika „Subotnji zagrljaj“ u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu. Izlaže na varaždinskom Špancirfestu, sudjeluje na hrvatskim i međunarodnim likovnim kolonijama te zajedničkim izložbama. Tajnica je Likovne udruge Kula Kneginec. Živi u Gornjem Knegincu.

Otvorenje izložbe održat će se u izložbenom prostoru dvorca Batthyany s početkom u 18 sati, a događaju će prisustvovati i Mata CROata, najistaknutiji hrvatski kipar mlađe generacije koji će dati svoj osvrt na izložene likovne radove.