);
ŠKOLSKA GODINA ZAVRŠAVA I U GLAZBENOJ ŠKOLI

ŠKOLSKA GODINA ZAVRŠAVA I U GLAZBENOJ ŠKOLI

Usporedno sa završetkom školske godine u OŠ Ludbreg završava i nastava u Osnovnoj glazbenoj školi Ludbreg. Ovih dana održavaju se ispiti iz solfeggia te iz sviranja odabranih instrumenata. Prije toga, u svibnju, održane su tri produkcije i to: gitare i tambure, puhačkih instrumenata te klavira i harmonike.

-U srijedu 12. lipnja u kino dvorani s početkom u 19.30 sati OGŠ priprema tradicionalni završni koncert. Dan kasnije obići ćemo sve osnovne škole na ludbreškom području kako bi demonstrirali sve instrumente koji se mogu izučavati u glazbenoj školi: klavir, harmoniku, gitaru, tamburu, klarinet, trubu, trombon, hornu, saksofon i flautu. – rekao je Slobodan Vađunec, voditelj OGŠ Ludbreg.

Prijemne audicije za upis učenika u prvi razred glazbene škole održat će se 17. i 18. lipnja u vremenu od 9 do 12 sati i od 16 do 18 sati.

-Ove godine osnovnu glazbenu naobrazbu u našoj školi stjecalo je 145 učenika, a jednako mnogo ih očekujemo i sljedeće školske godine unatoč činjenici da se broj učenika u osnovnim školama iz godine u godinu smanjuje. Glazbeno školovanje ove godine završava 15 učenika od kojih će troje nastaviti obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi. Dora Pretković planira upisati klavir ili solo pjevanje, Ana Šercer također klavir, a Martin Zdelar saksofon. – pojasnio je Slobodan.

Većina ostalih učenika koji završavaju obrazovanje u OGŠ već je uključena u rad Puhačkog orkestra Grada Ludbrega, zatim Tamburaškog orkestra, a neke cure pjevaju u Trinitasu tako da će se gotovo svi i dalje nastaviti amaterski baviti glazbom.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content