Cehovi su oblik strukovnog povezivanja na razini Obrtničke komore Varaždinske županije osnovani radi usklađivanja i rješavanja stručnih i ostalih pitanja od zajedničkog interesa za članove ceha. Na razini Komore djeluju slijedeći cehovi: Ceh proizvodnog obrta, Ceh uslužnih obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera, Ceh trgovine, Ceh prijevoznika, Ceh graditeljstva, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika i Ceh poljodjelstva i slatkovodnog ribarstva.

U gradskoj vijećnici Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak Ludbreg održana je 1. sjednica Ceha uslužnih obrta i intelektualnih usluga u 2022. godini. Sjednicu je vodila predsjednica Ceha, obrtnica Aleksandra Vručina, članica Udruženja obrtnika Ludbreg.

– Ukupno na području Grada Ludbrega imamo 352 obrtnika, a u Cehu uslužnih obrta i intelektualnih usluga je 145 članova. U mom mandatu od 2022. do 2026. godine, koji je volonterski, cilj je da se svi mi obrtnici na našem području povežemo, da pokušamo dati najbolje prijedloge i rješenja za poboljšanje našeg poslovanja te da u što većem obujmu koristimo usluge jedni od drugih. Naravno, i da pokušamo što više iskoristiti raznovrsne pogodnosti koje nudi Hrvatska obrtnička komora. Nastojat ćemo kroz aktivnosti Ceha potaknuti obrtnike da se zauzmu za sebe i pokucaju na ‘sto vrata’ kako bi iskoristili ono što im se nudi – rekla je Aleksandra Vručina.

Na dnevnom redu sjednice bile su sljedeće teme: Izmjena Pravilnika o porezu na dohodak, Kalkulator povrata novca Hrvatske obrtničke komore, Partneri i pogodnosti HOK-a, Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Potpora poduzećima za tranziciju i resursno učinkovito gospodarstvo’ te Usluge i potpore HZZ-a. Sjednici je prisustvovalo 18 obrtnika članova Ceha uslužnih obrta i obrta za intelektualne usluge, a od gostiju prisutni su bili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković te dopredsjednici Boris Kos i Zvonimir Pisačić, zatim više stručne savjetnice za zapošljavanje Marina Ostrun iz Varaždina i Gordana Slatki iz Ludbrega. Domaćin gostima bila je predsjednica Udruženja obrtnika Ludbreg Nikolina Kancijan Golubić.