Sredinom ožujka već 23. godinu Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata organizira Memorijalni malonogometni turnir. Prisjećanje je to na ludbreške branitelje Mladena Jendrića i Božu Petrikovskog koji su 27. prosinca 1991. stradali na Pakračkom bojištu od posljedica neprijateljske minobacačke vatre. Susret braniteljskih udruga ostvaren je u okviru programa obilježavanja Dana Grada Ludbrega.

     -Ove godine na turniru je sudjelovalo rekordnih 7 ekipa i to ekipa Podgore iz Bolfana, ekipa Gore iz Globočeca, ekipa 104. gardijske brigade iz Varaždina, ekipe Udruge dragovoljaca Domovinskog rata ogranci Varaždin, Maruševec i Ludbreg te ekipa Policijske postaje Ludbreg. Igralo se u dvije grupe, drugoplasirani iz pojedine grupe igrali su za treće mjesto, a prvoplasirani finalnu utakmicu. Za tri prvoplasirane ekipe kao i za najboljeg strijelca pripremili smo pehare – rekao je Zlatko Požgaj, predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata ogranak Ludbreg.

     Obilježavanje pogibije ludbreških branitelja započeo je intoniranjem hrvatske himne i minutom šutnje za poginule, a zatim je stotinjak prisutnih pozdravio i turnir otvorio dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak. Uvodni dio sjećanja na poginule kolege završio je zajedničkim fotografiranjem. Potom je delegacija branitelja upalila svijeće na groblju kod spomenika braniteljima te na grobu Petrikovskog u Ludbregu. Svijeće su upaljene i kod spomen ploče Petrikovskom u Globočecu te na Jendrićevom grobu u Bolfanu.

     I ove godine pokrovitelj turnira bio je Grad Ludbreg osiguravši sredstva za pehare pobjedničkim ekipama te po završetku turnira ručak za sve sudionike. Bila je to još jedna od rijetkih prigoda da se dečki koji su branili domovinu podruže i obnove sjećanja na ratne dane te na kolege koji nisu imali sreće uživati u slobodi za koju su se borili.