Ludbreška pijanistica Silvija Novak održala je u dvorcu Batthyany svoj prvi samostalni koncert. Publika u punoj svečanoj dvorani dvorca bila je oduševljena 45 minutnim programom. Silvija je program mukotrpno i marljivo vježbala jer je sve skladbe odsvirala napamet bez notnih zapisa.

    -Učenica sam završne godine srednje Muzičke škole u Varaždinu u klasi profesora Danijela Ota. Zajedno smo birali skladbe za ovaj nastup o kojem sam sanjala dugo godina. Izvest ću sonatu, etidu, preludije i na kraju baladu, a autori kompozicija su Beethoven, Chopin, Kempf, Bach, Martin i Liszt. Dio ovog programa izvest ću na skorašnjem maturalnom koncertu. – rekla je Silvija neposredno prije koncerta.

    Silvija namjerava krenuti stopama brata Marka koji kao hornist radi u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a dirigentskom palicom ravna Puhačkim orkestrom grada Ludbrega. Marljiv i nadasve predan rad planira okruniti upisom na Muzičku akademiju u Zagrebu ili Ljubljani.

    -Za Silvijin koncert birali smo skladbe koje odgovaraju njezinom karakteru i temperamentu. Program je jako zahtjevan i s njime bi ona mogla diplomirati čak i na Akademiji. – rekao je Danijel Oto, Silvijin profesor.

    Osim svom sadašnjem, Silvija se na kraju koncerta zahvalila i prijašnjim učiteljima koji su je uputili u svijet glazbe. Radi se o profesorima koji rade u Osnovnoj glazbenoj školi u Ludbregu: Slobodanu Vađuncu, Ani Pokos – Labazan i Jeleni Pokos – Prepelić. Nakon zahvale profesorima i publici na dolasku krenula su čestitanja za uspješan nastup. Uz mnogobrojne kolegice koje su pripremile prekrasne bukete, čestitali su joj rođaci kao i članovi njene uže obitelji braća Marko i Vedran te njezini roditelji. Ponosna obitelj Novak rodbinu i goste počastila je na domjenku poslije koncerta.