Iako su mislima, a i djelima već u pripremama za izložbu mladih vina u Centru svijeta, ludbreški vinogradari nisu propustili priliku sudjelovati na 11. Degustaciji mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2019. Nije ni čudo jer stvorena su kroz godine i brojna prijateljstva pa se naši Ludbrežani rado odazovu pozivu, a i obrnuto. Da je Ludberga u našem kraju postavila odlične temelje potvrdilo se i ovom prilikom. Ludbreški vinari ostvarili su zapažen rezultat i osvojili sedam zlatnih medalja. Nikola Makar za Graševinu, Branko Kežman za Pinot sivi, Miro Orlović za Pinot bijeli, Pavao Borović za Graševinu, Mladen Matijašec za Graševinu, Branko Kežman za Graševinu i Obitelj Tenčić za Graševinu.

Nikola Makar je sa svojom Graševinom i šampion izložbe u Kategoriji mladih bijelih vina, te je nastavio šampionski niz ludbreških vinara u Nadinu. Prvi šampion bio je Branko Kežman s Muškatom 2015. godine zatim Mladen Matijašec s Graševinom 2017., te Vjekoslav Jakopčin 2018. sa Žutim muškatom. -Ovom manifestacijom nastavljeno je višegodišnje druženje i razmjena iskustava nadinskih i ludbreških vinara. Organizatori izložbe u Nadinu za ocjenu su zaprimili 167 uzoraka vina – kažu nam iz Udruge “Trsek”, a čiji se članovi aktivno pripremaju i za 28. Međunarodnu izložbu mladih vina. Izložba će biti otvorena 31. siječnja 2020. godine u 17 sati u hotelu “Crnković”. Vinari sudjelovati mogu s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino ( suho, polusuho, poluslatko ili slatko). Uzorci će se prikupljati u subotu 11. siječnja od 12 do 20 sati i u nedjelju 12. siječnja od 10 do 20 sati u hotelu “Crnković”. Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije. Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.

Samoj izložbi vina već tradicionalno prethodit će i blagoslov grančica i proslava Vincekovog u nedjelju 19. siječnja u 12 sati kod kipa svetog Vinka, zaštitnika ludbreškog vinogorja.