);
SDP, HSS, HSU i Hrvatski laburisti-Stranka rada potpisali koalicijski sporazum

SDP, HSS, HSU i Hrvatski laburisti-Stranka rada potpisali koalicijski sporazum

SDP, HSS, HSU i Hrvatski laburisti-Stranka rada u Ludbregu će izaći na izbore u svibnju. Potpisnici sporazuma zajedničkom će listom izaći na izbore za Gradsko vijeće i zajedničkim kandidatom za gradonačelnika, Dubravkom Bilićem (SDP). Potpisivanju sporazuma u Ludbregu nazočili su i Mario Habek, predsjednik županijske organizacije SDP-a te Zvonimir Sabati, predsjednik županijske organizacije HSS-a.

-Ovo je nastavak koalicije stranaka koje su i do sad dobro zajedno radile. Vjerujem da će i ovi izbori ovoj koaliciji donijeti pobjedu i da će Dubravko Bilić, staro-novi gradonačelnik nastaviti voditi grad. – rekao je Mario Habek. Suradnja s HSS-om traje više od polovice mandata te u stranci ovakav korak ne smatraju ničim neobičnim.

-Logično je da nastavljamo suradnju jer smo zadovoljni radom gradonačelnika Bilića, a između ostalog i korektnošću koju smo kao stranka doživjeli u toj suradnji. Vjerujemo u nastavak realizacije onih projekata koje smo dogovorili prije dvije godine, a odnose se prije svega na interese HSS-a i već se sad vidi da ta korektnost dolazi do izražaja. Vjerujemo u pobjedu. – rekao je Zvonimir Sabati.

Potpisnica ispred Hrvatskih laburista-Stranke rada bila je Ana Katana koja je također naglasila kako je ovo samo nastavak već dobre suradnje, dok je Petar Skupnjak ispred HSS-a rekao kako je podrška gradskom proračunu prije dvije godine bila dobar i opravdan potez te očekuje i daljnju dobru suradnju. Tomo Filip iz HSU-a naglasio je da umirovljenika ima milijun i 233 tisuće.
-To je puno glasova. Gradski odbor HSU-a donio je jednoglasno odluku da idemo zajedno s SDP-om i podržimo gradonačelnika Bilića. I 2013. smo bili s SDP-om i sada nastavljamo – kazao je Filip.

Aktualni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima Dubravko Bilić zadovoljan je nastavkom suradnje s ovim strankama.

-Građanima našeg grada pokazali smo da znamo raditi, da želimo raditi i da volimo naš grad. Sve što smo do sada realizirali bazirano je na tim temeljima. Na ovaj način samo potvrđujemo dobru suradnju iz prethodne četiri godine na svim realiziranim projektima. Nastavljamo dalje s našim sugrađanima raditi na našem dobrom Ludbregu, dobrom prema svim svojim građanima, od najmlađih do najstarijih, od osnovnoškolaca i srednjoškolaca do obrtnika i poduzetnika. To smo pokazali i ulaganjima u naš grad zadnje četiri godine – rekao je Dubravko Bilić te dodao –

-Sve je to garancija da zajedno možemo napraviti puno. Pored ove koalicije HSS-a, HSU-a, Hrvatskih laburista i SDP-a, naš najvažniji koalicijski partner su građani grada Ludbrega i nadam se da ćemo zajednički nastaviti graditi Ludbreg onakav kakvi naši sugrađani zaslužuju. Na listi 15 kandidata za Gradsko vijeće po dva imaju HSU i HSS, jednoga Laburisti i deset je SDP-ovaca. Mislim da je to omjer koji jamči stabilnost u Vijeću i naš je cilj osvojiti osam mjesta. Ukoliko osvojimo i manje bit ćemo spremni za suradnju sa svim strankama kojima je u interesu razvoj grada Ludbrega, razvoj dobrih ideja i ulaganju u gradu Ludbregu i bolji život naših sugrađana – zaključio je Bilić.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content