U posjetu su nam jučer bili vrlo zanimljivi gosti. Radi se o Oldtimer klubu iz Mulhouse u Francuskoj koji postoji već 40 –ak godina.

Sa svojim limenim ljubimcima putovanje su započeli 1. lipnja, a u Ludbreg u konačnici stigli 13. lipnja. Posjetili su dvorac Batthyany.

– Oduvijek nam je bila želja doći u Ludbreg, ali bilo nam je teško koordinirati članove zbog njihovih poslova, međutim sada se ukazala prilika i mi smo je iskoristili. Putovanje smo planirali pune dvije godine. Prošle godine smo moj suprug i ja išli u „obilazak“ svih mjesta koje bi putem mogli posjetiti i tako napravili plan kretanja.- otkriva članica kluba Ljubica Schreiber, koja je inače rodom iz Krapine.

Ovo je ujedno i njihovo prvo putovanje van granica Francuske. – Inače organiziramo različite male izlete po čitavoj Francuskoj međutim ovo je prvo veće koje se proširilo sve do Hrvatske. – otkriva Ljubica.

Tijekom posjeta našem gradu direktorica Turističke zajednice grada Ludbrega Andreja Horvat kroz šetnju dvorcem upoznala ih je s našom bogatom poviješću, a voditelj Restauratorskog odjela Ludbreg Tomislav Sikinger upoznao ih je s konzervatorsko – restauratorskim radom i prezentirao im neke od trenutnih projekata na kojima rade.

-Jako nam se sviđa Ludbreg. Evo nakon posjeta dvorcu otići ćemo i do krugova na trgu. – otkrila nam je Ljubica koja je, budući da priča i hrvatski i francuski, dobila ulogu prevoditeljice razgledavanja.

Nakon Ludbrega zaputili su se i u posjet Krapini, Trakošćanu te Postojni u Sloveniju nakon čega su krenuli natrag prema Francuskoj do koje su im bila. potrebna dva dana vožnje.