);
‘Ružičasta akademija’ i ‘Ludbreg petkom’ donose izložbu članica udruge ‘Narcisa’

‘Ružičasta akademija’ i ‘Ludbreg petkom’ donose izložbu članica udruge ‘Narcisa’

U okrugloj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ ovog će se petka, 8. listopada, s početkom u 17:30 sati održati zajednička izložba članica Udruge Narcisa – Žene u borbi protiv raka dojke, Ružice Tretinjak i Mirjane Gradinski.

Ružica Tretinjak rođena je 1953. godine u Ludbregu gdje je završila osnovnu školu, te gimnaziju u Varaždinu. Zaposlila  se u poduzeću „RAZVITAK“ – Ludbreg, gdje je radila do odlaska u mirovinu 2002. godine. Polazila je školu crtanja i slikanja pod vodstvom slikara Ivana Lovrekovića. Nakon puno godina pauziranja i „ne slikanja“, u vrijeme korona krize ponovno se je pomalo aktivirala u crtanju omiljenih motiva – cvijeće i pejzaži. Zapravo ju je ta zatvorenost i nedostatak kontakta s ljudima potaknula da počne ponovno aktivnije ili češće slikati. Oduvijek je voljela slikati, a svojim radovima želi doprinijeti radu udruge NARCISA Ludbreg.

Mirjana Gradinski rođena je 1958. godine u Sigecu Ludbreškom. Obožava cvijeće, a herbarijem se intenzivnije počela baviti od početka mirovine. Pronašla je hoby koji ju upotpunjava. Uživa što produžuje život cvijeću koje zapravo produžuje i uljepšava život čovjeka.

Izložba će se održati kao dio programa ‘Ludbreg petkom’ te ‘Ružičaste akademije’ koja traje cijelog mjeseca, a koju organizira Udruga Narcisa. Riječ je o edukativno terapeutskim aktivnostima čija je intencija podići svijest osobama oboljelima od karcinoma dojke o mogućoj prevenciji, smanjiti stigme i predrasude o navedenoj bolesti te pružiti psihosocijalnu podršku oboljelim ženama.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content