Rukometni život Matije Špikića u doba korone

Rukometni život Matije Špikića u doba korone

Ludbreški rukometni vratar Matija Špikić trenutno se nalazi u Grčkoj u kojoj je ‘zapeo’ tijekom pandemije uzrokovane korona virusom. Matija je član tamošnjeg Olympiacosa gdje je došao ove sezone kako bi im po-mogao obraniti titulu prvaka, no sada je sve stalo.

-Prekinuli smo s treninzima početkom ožujka i od onda svi treniramo u svojim kućama, a informacije o nastavku prvenstva još nemamo iako mislim da se to neće nastaviti – rekao nam je Matija te ukratko ispričao i situaciju s mjerama ublažavanja virusa u Grčkoj.

– Što se tiče virusa, u Grčkoj su dosta rano počeli s mjerama izolacije, čak ranije nego mi u Hrvatskoj i vide se dobri rezultati, zadnjih nekoliko dana je u prosjeku samo desetak novih slučajeva tako da je to pozitivno i polako se planira ublažavanje izolacije, ovdje su sad primjerice i neki dućani s tehnikom počeli raditi. –

Što se tiče dolaska u Ludbreg, zasad ga ne može planirati jer još nema konačne informacije o nastavku prvenstva, a trenutno nema ni letova kojima bi se vratio. Uz to, Matiji na kraju sezone istječe i ugovor pa mora s klubom dogovoriti eventualan nastavak suradnje.

Kaže kako mu vrijeme u izolaciji ne pada preteško, a plus je da se s njim u Grčkoj nalazi i njegova djevojka pa ipak nije sam.

– Na sreću sam tu s curom pa je lakše malo izdržati ovo, kuhamo puno, treniramo, gledamo televiziju, ja igram igrice tako da nam nije ni tako loše, ali isto jedva čekamo da se sve vrati u neku normalu. –

Podsjetimo, 23-godišnji Matija je svoju karijeru počeo u rodnom Ludbregu da bi sa 17 godina preselio u GRK Varaždin, a bio je i redovan član mlađih reprezentativnih kategorija. Nakon Varaždina proveo je sezonu u Švedskoj (AIK), a trenutno je član Olympiacosa koji se u Grčkoj nalazi na drugom mjestu, ali i istim brojem bodova kao AEK Athens.

U prvom djelu sezone nastupali su i u EHF kupu gdje su tijesno ispali od njemačkog Melsungena čiji su članovi naši reprezentativci Domagoj Pavlović i Marino Marić. U prvom susretu Nijemci su bili bolji sa 32:28, dok su u uzvratu u Grčkoj pobijedili sa 19:20.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content