);
Kadetska rukometna reprezentacija na pripremama u Ludbregu

Kadetska rukometna reprezentacija na pripremama u Ludbregu

Mlade hrvatske rukometne nade u kategoriji U-17 prvi dio priprema za Europsko prvenstvo odrađuju u Ludbregu. Domaćini hrvatskoj kadetskoj reprezentaciji su Grad Ludbreg i RK Ludbreg.

-Hrvatski kadeti, rođeni 2004. sada su osamnaest godišnjaci, u Ludbregu treniraju dvaput dnevno. Njih dvadeset dvoje u jutarnjem terminu trenira samo u Gradskoj dvorani, a u predvečernjem terminu najprije u dvorani i na kraju na otvorenom na Gradskom stadionu ili Otoku mladosti. Selektor kadetske rukometne reprezentacije je Krešo Ivanković, osvajač srebrne medalje na Mediteranskim igrama, a kondicijski trener Danijel Jurišić, osvajač je olimpijskog zlata iz Atene kao kondicijski trener ekipi Line Červara – rekao je Andrija Pišpek, trener ludbreških seniora.

Hrvatski juniori su jako dobri pa su tako prošle godine na Europskom prvenstvu u Varaždinu i Koprivnici osvojili srebrnu medalju u kategoriji U-19. Glavni trener i toj ekipi bio je Krešo Ivanković.

-I prošle godine smo bili ovdje na pripremama u Ludbregu jer su uvjeti jako dobri počevši od dvorane, fitness centra i vanjskih terena. Moja desna ruka je Slaven Radić, trener u PPD-u Zagreb, kondicijski trener je Danijel Jurišić-Jura, trener vratara Ivan Stevanović, fizio Saša Matejčić, a tehniko Luka Štefanac. Na pripremama su 22 igrača od čega 3 golmana, a iz vaše regije tu su Marko Tkalec iz MRK Čakovec te prvi vratar Tin Herceg iz GRK Varaždin – rekao je Krešo Ivanković.

Hrvatske rukometne kadete u Ludbregu možete vidjeti do nedjelje, a zatim sele u Delnice na drugi dio priprema.

-Tamo ćemo odigrati tri prijateljske utakmice i to dvije protiv Mađarske te jednu protiv Slovenije. Zatim slijedi završna faza priprema u Prelogu gdje ćemo odigrati dvije pripremne utakmice protiv Egipta. Krajem srpnja krećemo u Podgoricu gdje 4. kolovoza igramo protiv Italije, dan kasnije protiv domaćina Crne Gore, a posljednju utakmicu u grupi igramo 8. kolovoza protiv Portugala – pojasnio je trener Ivanković.

Vjerujemo da će ludbreške pripreme biti sretne za novi uspjeh naših rukometnih kadeta na Europskom kadetskom prvenstvu u Crnoj Gori. Sretno! 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content