Rotary Club Ludbreg ove je godine uoči Uskrsa nagradio čak 24 izvrsna učenika i studenta. Klub djeluje 10 godina, a izvrsnost novčano nagrađuje posljednjih 8 godina. Na temelju uspjeha i postignuća u prošloj školskoj godini ove se godine na natječaj javilo njih 31. Komisija u sastavu Davor Špikić, Darko Marković, Josip Haramija, Božica Dobec i Slavek Repić odlučila je da u kategoriji srednjih škola-gimnazija uvjete natječaja zadovoljavaju: Marta Mihin, Ivana Biškup, Ema Krobot, Draženka Detelj, Karla Majhen, Rea Novak i Ivana Đuran. Za odličan uspjeh u srednjim školama s četverogodišnjim trajanjem nagrađeni su: Alen Vnučec, Gabrijela Kajzogaj, Nikolina Bestijanić i Marta Busija. U kategoriji srednjih strukovnih škola s trogodišnjim trajanjem nagrađeni su: Ana Ledinko, Marija Valjak i Ivan Milak. Od studenata dodiplomskih i diplomskih studija nagrade su primili: Stela Petrošanec, Saša Vukina, Tamara Tkalec, Anamarija Jelaković, Tamara Kušter, Alen Požgaj, Borna Vidović, Martina Gložinić, Petra Talan i Klara Vrban.

     -Ukupno smo iz Fonda za nagrađivanje izvrsnosti dodijelili čak 28 tisuća kuna što je najviše do sada, a povodom desetogodišnjice Kluba i 10 tisuća kuna više nego prošle godine. Novčana sredstva prikupili smo tijekom rotaryjanske godine u više različitih akcija, a najviše na večeri zlatnih vina i turniru u belotu. Osim izvrsnima Rotary Club Ludbreg pomaže ludbreškom Caritasu kao i pojedincima koji zatraže pomoć od nas – rekao je Franjo Gal, predsjednik Rotary kluba Ludbreg.

     -Zovem se Marta Busija i maturantica sam 4. razreda Srednje strukovne škole Varaždin smjer grafički dizajn. Lijepo je bilo sudjelovati na ovoj svečanosti i stoga sam zahvalna Rotary klubu na nagradi. Uz učenje bavim se i sportom. Treniram rukomet u ŽRK Ludbreg te hrvanje u HK Ludbreg, a nagradu planiram potrošiti na pripreme za upis na kineziološki fakultet. – rekla je Ludbrežanka Marta.

     -Ja sam Stela Petrošanec, Ludbrežanka koja studira nastavnički smjer biologije i kemije na Sveučilištu Josip Juraj Strossmayer u Osijeku. Kako uskoro završavam studij vjerujem da ću uspjeti pronaći zaposlenje u našem kraju odnosno tu negdje bliže Ludbregu. Nama mladima nije problem potrošiti nagradu na kojoj se srdačno zahvaljujem Rotary klubu. – rekla je Stela, buduća profesorica.

     Ludbreški Rotaryjanci već tradicionalno u lipnju imaju primopredaju rotary lanca. Budući novi predsjednik Zdravko Požgaj vodeću dužnost obavljat će sljedećih godinu dana.