Rotary club Ludbreg djeluje 12 godina, a u veljači ove godine raspisao je jubilarni deseti natječaj za dodjelu nagrada za izvrsnost učenika srednjih škola, redovnih studenata i postdiplomaca koji su redovito pohađali prošlu školsku odnosno akademsku 2018./2019. godinu. Pravo prijave na natječaj imali su učenici srednjih škola i redovni studenti s prebivalištem na području Grada Ludbrega te Općina Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec. Osim toga, prijavljeni trebaju imati mjesto boravka u Gradu Ludbregu ili navedenim općinama najmanje dvije godine, a pravo ostvaruju i oni koji su tu rođeni i živjeli duže od 10 godina, a pohađaju bilo koji studij u Hrvatskoj ili svijetu. Natječaj je bio otvoren do 27. ožujka 2020. godine, a kandidati su o rezultatima bili obaviješten putem elektroničke pošte. Već po tradiciji, nagrade izvrsnima trebale su biti dodijeljene na Veliku subotu uoči Uskrsa. Zbog poznate situacije s korona virusom u to vrijeme podjela je bila odgođena na 5. lipnja.

Četiri nagrade u iznosu 1500 kuna dodijeljene su najboljim učenicima gimnazija i umjetničkih srednjih škola, po dvije u istom iznosu najboljim učenicima srednjih strukovnih škola s trogodišnjim trajanjem te dvije nagrade najboljim učenicima srednjih strukovnih škola s četverogodišnjim trajanjem. Sedam nagrada po 2000 kuna Rotary club Ludbreg dodijelio je najboljim redovnim studentima dodiplomskog, diplomskog, stručnog odnosno integriranog studija te jednu nagradu za poslijediplomski studij u iznosu od 3000 kuna. Ukupno je nagrađeno 16 učenika i studenata od 29 prijavljenih, a dodijeljeno je respektabilnih 29 tisuća kuna.

-Ja sam Robert Bačani iz Ludbrega i završavam 3. razred Prve gimnazije Varaždin prirodoslovno-matematički smjer. Prošle godine osvojio sam drugo mjesto na državnom natjecanju iz geografije pa razmišljam da možda, nakon srednje škole, upišem upravo geografiju na PMF-u u Zagrebu ili možda kemiju/farmaciju na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Novčanu nagradu Rotary kluba Ludbreg planiram potrošiti na tečaj u autoškoli. – rekao je Robert.

-Moje ime je Tihana Vuk i dolazim iz Poljanca. Privodim kraju drugu godinu stručnog studija Kriminalistika u Visokoj policijskoj školi u Zagrebu. Još mi je ostala jedna godina, a onda ću odlučiti da li ću nastaviti stručni studij kriminalistike u Zagrebu ili selim u Split na forenziku. Zasad sam zadovoljna s izborom zanimanja, a vjerujem da će tako i ostati. Novčanu nagradu planiram potrošiti na stručnu literaturu, obitelj i prijatelje. – rekla je Tihana.

Svi nagrađeni: učenici Marija Havaić, Petra Bačani, Robert Bačani, Karla Ciler, Marta Bačani, Anica Tarandek, Patrik Kolmanić, Emanuel Rak, studenti Nino Zlatar, Mihaela Novosel, Tihana Vuk, Ana Sačer, Ines Kovačić, Karlo Grgec, Sandra Špoljarić. U kategoriji poslijediplomskih studija nagrađena je Nikolina Nemec. U kategoriji poslijediplomskih studija nagrađena je Nikolina Nemec. U ime nagrađenih Rotary clubu Ludbreg za uručene novčane nagrade zahvalila je Sandra Špoljarić koja završava studij ‘Prava djece’ u njemačkom Postdamu. 

Ludbreški Rotaryjanci već tradicionalno krajem lipnja imaju primopredaju rotary lanca. Tako će sadašnji predsjednik Slavek Repić rotary lanac predati budućem predsjedniku Franji Amadoriju koji će vodeću dužnost obavljati u sljedećoj rotaryjanskoj godini.