Rotary Club Ludbreg u petak, 7. veljače, organizirao je  tradicionalnu “Večer zlatnih vina u Centru svijeta”. Program je održan u Hotelu Amalia samo tjedan dana nakon 28. Međunarodne izložbe vina u Ludbregu.

Obzirom da upravo ludbreška izložba slovi kao jedna od najboljih izložbi mladih vina u Hrvatskoj, Rotary club Ludbreg je i ove godine organizirao tradicionalnu „Večer zlatnih vina u Centru svijeta“ na kojoj su se mogla  kušati najbolje nagrađena mlada vina proizvedena u prošloj godini.

-Djelovanje našeg Rotary cluba ulazi u 13. godinu, a ciljevi su nam prvenstveno humani, odnosno biti pomoć u društvu. Večer mladih vina jedna je od takvih akcija, ovo je već sedma po redu. Upravo večerašnje donacije upotrijebit će se za darivanje izvrsnih učenika i studenata – rekao je Slavek Repić, aktualni predsjednik Rotary kluba Ludbreg.

Rotary club Ludbreg trenutno broji 25 članova i zapravo su jedan od brojnijih klubova kada se uzme u obzir geografsko područje koje obuhvaćaju.

– Više od toga svakako raduje da smo i po broju održanih akcija pri vrhu. Kroz veću motiviranost članova, kroz bolju suradnju sa susjednim klubovima nastojimo organizirati akcije i poticati društvenu zajednicu koliko mogućnosti dozvole. Vjerujem da tako promoviramo i ideju rotarijanstva, a to je širenje razumijevanja i mira među ljudima – kazao je Repić.

Sva sredstava prikupljena u ovoj akciji iskoristit će se za nagrađivanje izvrsnosti učenika i studenata, a raspisivanje natječaja očekuje se uskoro, već sredinom veljače.