);
Rotarijanci tradicionalno podijelili novčane nagrade najboljim učenicima i studentima

Rotarijanci tradicionalno podijelili novčane nagrade najboljim učenicima i studentima

Prošla subota u Ludbregu bila je rezervirana za dodjelu Godišnje nagrade za izvrsnost za akademsku/školsku godinu 2019/2020. i to na temelju natječaja koji je raspisao Rotary Club Ludbreg za područje Grada Ludbrega, Općina Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec.

Na svečanoj dodjeli u hotelu Amalia najboljim učenicima srednjih škola te najboljim redovnim studentima koji su se prijavili na natječaj, dodijeljene su novčane nagrade iz Fonda za nagrađivanje izvrsnosti Rotary Cluba Ludbreg. Ukupni fond nagrada iznosi 20.500,00 kuna, a na natječaj je bilo prijavljeno 24 kandidata.

Sigurno je da su sve nagrade stigle u prave ruke, a jednu od njih dobila je studentica 2. godine Pravnog fakulteta u Osijeku 21- godišnja Sara Štimac.

– Zahvaljujem na nagradi koja naravno da će dobro doći pogotovo sada kad zbog cijele situacije putujem u Osijek samo na ispite pa ima nešto više troškova, a nama studentima dobro dođe svaka kuna – rekla nam je Sara.

Sara inače dolazi iz Hrastovskog, a kaže kako je pravo njezina želja još od osnovne škole. Iako pravni fakultet zbori kao jedan od težih, Sara prvu godinu ne samo da je riješila u roku, već je ostvarila i odličan 4.0 prosjek.

– Oduvijek mi je želja postati odvjetnica i to za prava djece i roditelja tako da sam zadovoljna s fakultetom, ali i gradom Osijekom koji mi se jako sviđa. Prva je godina bila dosta teška, ali cilj je bio završiti sve u roku, imala sam motivaciju i puno sam učila pa sam i ostvarila cilj – rekla nam je Sara.

Na kraju je i dodala kako bi se nakon završetka studija voljela vratiti doma i raditi negdje u blizini jer kaže kako unatoč ljepoti Osijeka koji je veći grad, Ludbreg i Hrastovsko su njen dom.

Osim Sari podijeljeno je još osam nagrada redovitim studentima dodiplomskog, diplomskog, stručnog odnosno integriranog studija u iznosu od po 1.500,00 kuna i to Viktoriji Varga (Stomatološki fakultet), Karli Majhen (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet), Dominiku Biškupu (Građevinski fakultet), Evi Horvat (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet), Marti Šarec, (Muzička akademija), Mariu Iliću (Prehrambeno-biotehnološki fakultet), Mihaeli Šarec (Muzička akademija), Ana Mariji Pavlović (Studij hrvatski jezik i književnost).

Podijeljene su i tri godišnje nagrade u kategoriji učenika srednjih škola – gimnazija i umjetničkih srednjih škola u iznosu od po 1.000,00 kuna Marti Vincetić iz Prve gimnazija Varaždin, Diani Lauri Jantol iz Srednje škole Ludbreg i Ani Šercer iz Glazbene škole Varaždin.

Nagrađeni su i s četiri godišnje nagrade u kategoriji učenika srednjih strukovnih škola s četverogodišnjim trajanjem u iznosu od po 1.000,00 kuna Lea Grgec i Laura Zadravec iz Medicinske škole Varaždin, Patricia Balaić iz Srednje škole Koprivnica i Paula Petrošanec iz Strojarske i prometne škole Varaždin.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content