);
Roko Vugrinec stopostotan na državnoj maturi

Roko Vugrinec stopostotan na državnoj maturi

Krajem lipnja održani su ispiti državne mature za srednjoškolce na razini cijele Hrvatske. Ispitima državne mature pristupilo je 28 451 učenika, a pojedine predmete sa 100% uspješnosti riješilo je njih 332. U Varaždinskoj županiji 14 je takvih učenika, a sa ludbreškog područja to su Viktor Pijanec iz Martijanca i Roko Vugrinec iz Ludbrega. Ovom prigodom predstavljamo vam Roka iz aktivne obitelji Vugrinec. Rokova majka rekreativno trči Trail utrke i uspješna je u tome, otac Zenil učitelj je tjelesno zdravstvene kulture u OŠ Ludbreg i trener u ŽOK Ludbreg, a stariji brat Edi izuzetno je muzički nadaren te aktivan u vođenju velikog pjevačkog zbora. Roko je također krenuo stopama svoga oca i upisao Kineziološki fakultet u Zagrebu.

-Bio sam treći na prijemnoj listi, odmah iza onih koji imaju pravo na direktni upis. Viktor je ispit iz informatike riješio 100% i to težu A-razinu, a ja sam ispit na državnoj maturi iz engleskog jezika B-razinu isto napisao bez pogrješke. Za to postignuće dobio sam 60 bodova što mi je pomoglo pri upisu na željeni fakultet. Koliko sam upoznat, na ludbreškom području je posljednjih godina mnogo studenata magistriralo na Kineziološkom fakultetu, a ove godine sam jedini upisani – rekao je Roko Vugrinec.

Na prijemu u Županijskoj palači, Roku i Viktoru čestitali su župan Anđelko Stričak te pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek. Uz titulu ‘naj maturanti’ Varaždinska županija je Roka i Viktora nagradila sa po 500 kuna. Čestitamo dečkima koji su trenirajući rukomet i nogomet pokazali da se može biti uspješan i u učenju. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content