);
Razvojna udruga Ludbreg započela provedbu projekta „Zaželi u Ludbregu“ – zapošljava 25 dugotrajno nezaposlenih žena

Razvojna udruga Ludbreg započela provedbu projekta „Zaželi u Ludbregu“ – zapošljava 25 dugotrajno nezaposlenih žena

Razvojna udruga Ludbreg kroz projekt „Zaželi u Ludbregu“ zapošljava 25 dugotrajno nezaposlenih žena, starijih od 50 godina s najvišom završenom srednjom stručnom spremom, na radno mjesto gerontodomaćice te im se uz to omogućava i pohađanje obrazovnih programa osposobljavanja i prekvalifikacije. Žene iz ciljane skupine svakodnevno pružaju brigu i skrb o 150 krajnjih korisnika, osobama starijim od 65 godina kako bi se smanjila potreba za institucionalizacijom osoba u nepovoljnom položaju u ruralnim područjima Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.321.649,48 HRK, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Projekt „Zaželi u Ludbregu“ ima za cilj uključiti ranjive, marginalizirane i osjetljive skupine društva, osiguravajući im vlastitu ekonomsku i egzistencijalnu stabilnost, dostojanstvo i osjećaj korisnosti u vlastitoj zajednici. Projektom se direktno utječe na smanjenje stope siromaštva i socijalne isključenosti, smanjenje nezaposlenosti kao i smanjenje broja institucionaliziranih osoba starije životne dobi.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Razvojne udruge Ludbreg.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content