Plesne skupine “Crazy Hill” i “No Name” ludbreškog KUD-a “Anka Ošpuh” su u nedjelju 5. ožujka sudjelovale na međunarodnom plesnom festivalu CONNECTOR DANCE FEST u mađarskom Veszprému.
Na natjecanju je sudjelovalo preko 2000 plesača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Slovačke, Rumunjske, Italije i Mađarske. U jakoj konkurenciji ludbreške su se plesne grupe izborile za zavidne rezultate.
Koreografijom “Forever young” u slobodnoj kategoriji za mlađe osvojile su brončanu medalju. Zajednička koreografija starije i mlađe skupine “Noć u muzeju” te koreografija “Zaljubila sam se” u slobodnoj kategoriji za seniore zaslužile su srebro.
Sukladno očekivanjima, koreografija “Sončece” koja je već nekoliko puta bila uspješna na natjecanjima u Hrvatskoj, dokazala se i na međunarodnoj sceni, te je osvojila zlato u etno kategoriji. Zanimljivo je da su u Veszprému “Sončece” ovaj put plesale zajedno obje plesne skupine s ukupno 34 plesača.
– Mađarska publika izgleda voli ovakve festivale i vrlo aktivno sudjeluje i nagrađuje izvođače. Sudeći po pljesku naše “Sončece” im se posebno svidjelo. A naši plesači su presretni osvojenim medaljama i statuama koje ćemo ponosno istaknuti u našim prostorijama. Ovo je velika motivacija djeci za daljnji rad, a kroz ovakva natjecanja stječemo nova iskustva i ideje. Bilo nam je lijepo, odlično smo odradili natjecanje, a našli smo vremena i za šoping i zabavu. Zahvaljujem svim našim plesačima na trudu i zalaganju i mamama koje su nas pratile i pomogle nam da ova nedjelja protekne u najboljem redu. – rekla nam je Ana Katalenić koja je uz Ivanu Kapusta voditeljica plesnih skupina ludbreškog KUD-a.